Létrehozva: 2015.05.17.

Klasszis magyar sportolók, akiket elvitt a szívhalál

Idehaza is egyre gyakrabban fordul elõ, hogy fiatal, erõtõl duzzadó sportolók esnek össze a pályán, vagy veszítik életüket otthonukban. A szívhalál az ifjakat és az idõsebbeket sem kíméli.

A Belgiumot nemrég többször is megrázó szívhalál az elmúlt években több klasszistól is megfosztotta a magyar sportéletet. A kegyetlen hirtelenséggel támadó szívroham az ifjabbakat ugyanúgy nem kíméli, ahogy az idősebb, pályafutásuk vége felé haladó sportolókat. A Ripost összegyűjtötte a hazai sporttörténet néhány szomorú esetét.

Kolonics György (kenu)

A kétszeres olimpiai bajnok kenus korábbi rosszullétei miatt szigorú orvosi felügyelet mellett tréningezett. A tragédiát mégsem tudta elkerülni, 2008 júliusában az egyik edzésen lett rosszul. A csepeli parton azonnal próbálták újraéleszteni, sikertelenül. A 36 éves versenyzőn a helyszínre érkező mentők sem tudtak segíteni. A későbbi szakvélemény alapján a kenus szívtágulattal járó szívizombetegség miatt hunyt el. Kolonics az ötödik olimpiájára készült.

Dárdai Balázs (labdarúgás)

A magyar válogatott szövetségi kapitányának öccse 2002-ben hunyt el. A fiatal barcsi játékost a Négy Város Tornája elnevezésű viadalon, édesapja szeme láttára érte a halál. Az origo.hu-nak a jelenleg a német Herthát is edző ifj. Dárdai Pál akkor azt mondta, testvérének a szíve nem volt rendben.

Fehér Miklós (labdarúgás)

A fiatalon elhunyt győri csatárt a magyar futball egyik legnagyobb reménységeként tartották számon. 2004 januárjában bekövetkezett halála megrázta egész Magyarországot. A labdarúgó a portugál Benfica játékosaként a Vitoria Guimaraes elleni mérkőzés utolsó perceiben kapott szívrohamot, majd a kórházba szállítását követően meghalt.

Bánka Kristóf (labdarúgás)

A fiatal játékos az NB III-as Fót tagjaként 2006 februárjában, szívroham következtében vesztette életét. A tragikus hirtelenséggel elhunyt futballista pályára lépett az MTK, az Újpest és a BKV Előre színeiben is.

Ifj.  Ocskay Gábor (jégkorong)

Az Alba Volán és a magyar válogatott klasszis játékosánál már 2004-ben szívizombetegséget diagnosztizáltak. Ifj. Ocskay akkor egy időre fel is függesztette a pályafutását. Később, folyamatos orvosi ellenőrzések mellett visszatért a jégre. Az Index cikke szerint a fehérvári hokis 2009-ben pihenés közben lett rosszul, a kiérkező orvosok pedig már nem tudtak segíteni rajta. A 34 évesen elhunyt csatár kulcsembere volt a világelitbe jutott magyar válogatottnak, azt azonban már nem érhette meg, hogy az A-csoportban szerepelhessen.   

Morgen Ferdinánd (kosárlabda)

A paksiak játékosán 2012 őszén szívműtétet hajtottak végre. A 21 éves fiatalembernek szívfőartéria-elégtelenség miatt volt szüksége orvosi beavatkozásra. A kosaras a műtét után egy hónappal meghalt. A válogatott keretébe azon a nyáron került be, az viszont nem adatott meg neki, hogy pályára is lépjen a legjobbak között.

Varga Zoltán (labdarúgás)

A korábbi olimpiai bajnok futballista 2010 áprilisában a Danuvia-pályán rendezett meccsen, játék közben esett össze. A Fradi legendás játékosa az öregfiúk-bajnokságban érdekelt Merkapt SE színeiben futballozott. Rosszulléte miatt megszakadt a mérkőzés, a helyszínre kiérkező mentők azonban már nem tudtak segíteni rajta. Varga Zoltán 65 éves volt.

Zavadszky Gábor (labdarúgás)

A játékos 2006 januárjában, életének 32. évében hunyt el. A ciprusi Limasszol középpályásánál a helyi orvosok először tüdőembóliát és  szívrohamot állapítottak meg. A későbbi szakértői vélemények viszont már arról szóltak, hogy a népszerű labdarúgónál véralvadás-zavar következett be. A belső vérvesztést pedig csak fokozták a ciprusi orvosok által felírt gyulladáscsökkentő gyógyszerek. Magyar szakemberek szerint a futballista életét megmenthették volna.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kísérteties alak jelent meg a Hold mögött

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

OLDALVONAL

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

OLDALVONAL

Kapás Boglárka drámai vallomása: „Ez egy gyászfolyamat”

OLDALVONAL

Most jött: balesetet szenvedett, 25 évesen hunyt el a népszerű sportoló