Létrehozva: 2024.10.04. 17:30

3 hét alatt háromszor csapott le a fosztogató

Két komáromi városban is rabolt egy férfi. A bíróság most tárgyal a fosztogató ügyében.

Majdnem 3 éve kezdődött az a rablássorozat, amit egy szlovák férfi követett el Komárom-Esztergom vármegyében. A büntetett előéletű férfi először 2021. október 10-én egy idős asszony táskájából vett el 5 ezer forintot. A járássegítő kocsin elhelyezett táskát megfogta az elkövető, erre a sértett megragadta a karját, mire a fosztogató rántott egyet az asszonyon, aki a földre zuhant. Súlyos sérülés nem történt. Ez azonban csak az első bűntett volt...

kalapács, ítélet, bíróság, bíró
A fosztogató 18 nap alatt rabolt ki három embert   Fotó: unspalsh.com

A fosztogató nem állt le

Október 25-én egy oroszlányi üzlet melletti alkalmazottat szólított meg a gyanúsított, akitől útba igazítást kér. Miközben a sértett beszélt, az elkövető egyszerűen kitépte a nyakából a láncot és elfutott vele. Ezúttal az eltulajdonított érték 81 ezer 900 forintnak megfelelő összeg volt. Október 28-án egy tatabányai lakóházban fosztogatott. A 67 éves sértett felfelé tartott a lépcsőházban, amikor az elkövető kitépte a láncokat a nyakából, ráadásul a láncok közül az egyik elszakadt. A láncok értéke átszámítva 157 ezer 940 forintnak feleltek meg. 

A három rablás összértékét 244 ezer 840 forint értékben lehet meghatározni, ebből egy alkalommal a sértett fizikai fájdalmat élt át a bűncselekmény során. A Tatabányai Járásbíróság fog dönteni az ügyben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek