Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.09.09.

Üldözés: Rendőrök hajszolták a csecsemővel menekülő magyart - 200 km/h-val száguldott

A férfinek jogsija sem volt, úgy repesztett kétszázzal. Rendőrök üldözték a menekülő magyart. A száguldozás csakhamar autós üldözéssé fajult az osztrák autópályán.

Üldözés: mindez valósággá vált szerdán (szeptember 4.) délelőtt az osztrák A2-es autópályán, miután egy magyar sofőr merész módon száguldott keresztül a sztrádán, Bécs felé. Úgy tudni, hogy a 37 éves magyar férfi akkor hívta fel magára a figyelmet, amikor amellett, hogy nagy sebességgel zúzott előre, még hajmeresztő közlekedési manőverekkel is "szórakoztatta" a rémült autóstársakat. 

rendőrség
A magyar férfi hatalmas felfordulást okozott az osztrák autópályán Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Rendőrök üldözték a menekülő magyart

Nem csoda, hogy hamarosan ki is szúrta őt egy országúti rendőr, aki rögtön a nyomába szegődött, és igyekezett rábírni az ámokfutó magyart, hogy álljon meg. Annak azonban eszében sem volt: inkább a gázra lépett és vad menekülésbe fogott a pályán. A magyar közel 200 kilométeres sebességgel hajtott előre, miközben nem nézett sem Istent, sem embert: összevissza cikázott a sztrádán, előzgette az ijedt sofőröket, áthajtott egy baleseti katasztrófapontként ismert, lezárt területen, miközben több kocsit is megrongált. Eközben egy családot is majdnem a másvilágra küldött: egy lengyel família kocsijának is nekiment, ahol a szülőkön kívül két gyerek is utazott. Bár ez nem a sofőrön múlott, úgy tudjuk, hogy végül a család sérülések nélkül úszta meg az ütközést. 

A férfi végül megállt, de korántsem önszántából: a 267-es út környékén szerencsére meghibásodott a kocsi motorja, az autó így egyik pillanatról a másikra leállt. Ekkor derült ki, hogy nem egyedül utazott: az anyósülésen ült ugyanis az autó 22 éves, szintén magyar tulajdonosa, míg hátul a tulaj mindössze 10 hónapos kislánya is. A Regional Jurnal úgy tudja, hogy a sofőrt ezután azonnal letartóztatták és a wolfsbergi autópálya-rendőrség épületébe vitték, hogy tisztázzák az ügyet. A férfi helyzetét csak súlyosbítja, hogy az autót jogosítvány nélkül vezette, emellett ámokfutó akciója miatt a bécsi pályaszakaszt egy órán keresztül le kellett zárni, majd a kiömlött motorolajat eltakarítani, végül elvontatni a lerobbant járgányt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek