Létrehozva: 2024.08.07.

Kis híján megismétlődött az Árpád hídi tragédia: lopott taxival száguldozott a késes tovaj

A kattant férfi késsel vette el a taxit a sofőrtől, majd a vezetőülésbe ült és elindult. Ezúttal Szombathelyen történt a budapestihez hasonló eset.

Egy egész országban mély nyomot hagyott az a szörnyű baleset, ami július 3-án történt az Árpád hídon. Aznap egy ámokfutó lopott taxival két fiatal halálát okozta és négy embert juttatott kórházba. Úgy tűnik azonban, hogy van, aki a legnagyobb tragédiából sem tanul: egy férfi ugyanis kísértetiesen hasonlót húzott a napokban, ezúttal Szombathelyen

sziréna, rendőrség
A férfi késsel rabolt taxit, amivel aztán elszáguldott, hamarosan azonban egy árokban kötött ki Fotó: Pexels

A férfi egy nővel együtt hétfőn, augusztus 5-én hajnalban hívott taxit, amibe még minden gond nélkül be is ültek. A 112 Press információi szerint azonban menet közben a férfi egyik pillanatról a másikra előrántott egy kést, amivel elkezdte fenyegetni a taxist. A sofőr azonnal lefékezte a kocsit, amiből ijedten ki is pattant.

A késesnek viszont több sem kellett: a férfi fogta magát, előre mászott a vezető ülésbe, majd padlógázzal elhajtott. A száguldozás szerencsére hamar és nagyobb baj nélkül véget ért: úgy tudjuk, hogy mindössze pár száz méter után ugyanis az árokba hajtott a meglovasított taxival. 

Bár egyelőre nem tudni pontosan, mi történt azon az estén, de a helyiek szerint a férfi nem ismeretlen sem a környéken, sem pedig a hatóságok előtt, mivel korábban is kellett már rendőrt hívni egy balhéja miatt, illetve a helyiek szerint igencsak nagy barátja az alkoholnak is. Hogy most fogyasztott-e bármit a rablás előtt, egyelőre nem tudni, ezért kérdéseinkkel felkerestük a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Válaszuk esetén cikkünket frissítjük. 

Július 3-án, az aznap reggel már drogozásért a rendőrkapitányságra kísért B. Roland, az esti órákban rabolt el egy taxit, amivel aztán szemből hajtott fel az Árpád hídra. Először egy Hyundainak ment neki, majd nagy sebességgel továbbszáguldott, és a híd közepe felé egy taxinak és egy Suzukinak is nekirongyolt. A Suzukiban ülő, esküvőjére készülő jegyespár, Sz. Mónika és Dr. B. Ervin azonnal meghalt, ahogyan a balesetet okozó sofőr is, míg a taxiban négy ember súlyosan megsérült. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek