Létrehozva: 2024.08.09.

Hihetetlen: esernyővel harcolt a szombathelyi hős taxis a késes ámokfutóval

A bepiált késes el akarta rabolni a taxit, a sofőr azonban nem hagyta magát. Az egyetlen eszközzel védekezett, amit előránthatott: az esernyőjével.

Mint arról lapunk is beszámolt, a napokban (augusztus 5.), Szombathelyen kis híján megismétlődött a három halálos áldozattal és négy sérülttel járó Árpád hídi tragédia. Az éjjeli órákban ugyanis egy nő és egy férfi intett le egy taxist, aki fel is vette a párost – hamarosan kiderült: kár volt. 

rendőrség, police, sziréna
A rendőrség végül elfogta a részeg késest   Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

A férfi ugyanis hamarosan kést rántott, és a férfire fogta, majd a taxit elrabolva elszáguldott a helyszínről. Szerencsére ez esetben nem történt baj: a férfi pár száz méterrel arrébb árokba rohant, és a helyszínen elfogták. 

Most kiderült, a taxis nem adta egykönnyen a kocsiját, mi több, hősiesen védekezett a késes ámokfutó ellen, méghozzá az egyetlen olyan tárggyal, amit hirtelen felkaphatott: egy esernyővel:

A gyanúsított a településen haladó kocsiban egy kést vett elő, fenyegetőzött és szúró mozdulatot tett a taxis felé. A taxis védekezésként könyökével a gyanúsított felé ütött, majd megállt, a csomagtartóból kivett egy esernyőt és azzal a védekezett, miközben a gyanúsított ismét támadólag lépett fel és újból megfenyegette 

közölte a Szombathelyi Törvényszék. A sofőr még itt sem adta fel, hanem az esernyővel próbálta távol tartani a késes ámokfutót. Sajnos, annak végül sikerült bepattannia a kocsiba, és elhajtania. Közben a taxis már hívta is a zsarukat. Amikor megérkeztek, a rabló éppen szembe száguldott velük a taxival. Aztán hirtelen árokba hajtott, de egy utolsó kísérletet még tett arra, hogy megszökjön.

Magához vette – többek között – a sértett pénztárcáját és gyalogosan menekülni kezdett. A rendőrök rövid üldözés után elfogták a gyanúsítottat

 – árulta el a Törvényszék. Azt is hozzátették, hogy a férfi nem volt szomjas: kiderült, hogy erősen ittas állapotba szállt be a taxiba.

Mint azt korábban is megírtuk, a helyiek szerint a férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen nem ez volt az első balhéja. A mostaniért elnyerte méltó „jutalmát”: letartóztatták, emellett erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt indult ellene eljárás.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek