NÍNÓ

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.08.26.

„Ellopták a házam!” - A feje fölül adták el a pesti nő mobilházát, busás összeget fizet annak, aki segít megtalálni – Fotók

Ha teheti, minden percben az internetet böngészi egy budapesti anyuka, hátha valaki látta és tudja, hol lehet az egykori otthona. Pribéli Andrea mobilházát csalók eladták, később pedig idegenek ellopták a telkéről. A nő most pénzjutalmat ajánl annak, aki megtalálja az otthonát.

Ritkán történik olyan, mint ami Andreával megesett. Az anyuka 15 évvel ezelőtt, 2009-ben vett egy mobilházat, ami egy albertirsai telken volt elhelyezve. A harminc négyzetméteres házhoz nehéz, de szép időszak fűzi: amikor elvált az akkori férjétől, ebben a mobilházban eresztett gyökereket a kisfiával, Bencével. 

Ott történt szinte minden először a kisfiammal: ott járt, hintázott, mondta ki először, hogy anya. A gyermekemmel kapcsolatos legszebb élményeim ott történtek

 – kezdte el mesélni Andrea, akinek a szép emlékeit most széttörték, mert tolvajok markába került az otthona. 

Andrea megjutalmazza azt, aki segít a házát megtalálni  Fotó: olvasói

„Két évig éltem ebben a mobilházban! Az emlékeimet őrizte, az én részem! Megdolgoztam érte. Erre ezt tették!” - panaszkodott az anya, aki kéthetente ment el a házhoz. Két napja, augusztus 21-én a volt férjének a testvére ment oda, hogy kiszellőztesse és a leveleket is elvigye Andreának. Ekkor derült ki, hogy nagy a baj. 

Egyszer csak hívott, hogy nincs meg a házam. Szoktunk egymással viccelődni, ezért azt hittem, most is ez történik. Kérdeztem is, hogy ugye ez most nem az a pillanat, amikor csattanó van a végén, ugye? Mert nem jó vicc. Sajnos tényleg ellopták a házam!

 - árulta el az anyuka, akinek fotókat is küldött az egykori rokona. A látvány sokkolta: a ház helyén törmelékdarabok hevertek, a kerítést pedig elbontották. A tolvajoknak könnyű dolguk volt: Andrea gyanítja, régóta pályázhattak a mobilházára. „Kifigyelték, mikor üres a környék, és betörtek a telekre, a mobilházba!” - húzta alá nő, hozzátéve: a csalók jól kidolgozták a tervüket. A házról fotókat készítettek, és amikor senki nem volt ott, idegeneknek mutogatták – a nő feje fölül adták el a saját otthonát!

Könnyű dolguk volt a tolvajoknak: az egyik szomszédos ház lakatlan, a másikban pedig egy idősebb úr lakik, egyedül ő látta, amikor augusztus 13-án elvitték a mobilházat. „Még beszélt is a négy férfivel. Azt hazudták neki, hogy a mobilház egy kft. tulajdona, és a tulajdonosnak már kétszer kifizették, de nem adta oda. Nem rólam beszéltek, mert én nem árultam a házam!” - mondta hüledezve az anya.

Ennyi maradt a mobilházból  Fotó: olvasói

Andrea rögtön jelentette a rendőrségen a történteket, és időközben szembesült az újabb sokkoló hírrel: a tudta nélkül a Marketplacen és a Jófogáson is kínálták a csaló tolvajok a házát. Előbbi helyen 2, utóbbinál 1 millió forintért árulták az otthonát – míg végül valaki be is kapta a horgot. „A csalók betörtek a telkemre, feltörték az ingatlanomat és fotókat készítettek róla, ráadásul meg is mutatták a házat a vevőknek!” - mondta Andrea.

Az anyuka egyelőre tehetetlen: háromszor járt a rendőrségen, és kevés reményt lát, hogy meglesz a mobilháza. Százezer forint pénzjutalmas ajánlj a Facebookon annak, aki bármit tud a mobilháza hollétéről vagy visszaadja neki.

Kerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Azt írták az ügy kapcsán, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás bűntettének gyanúja miatt van folyamatban büntetőeljárás.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek