Létrehozva: 2024.07.17.

Ausztria réme: egy egész települést látott el droggal a magyar díler

A 30 éves magyar férfi egy osztrák városnak terítette a drogot.

Hatalmas rendőri készültséggel és a kábítószerellenes helyi akciócsoport teljes felvonultatásával csaptak le egy magyar dílerre és társára az ausztriai Fürstenfeld városkában. A Grazhoz és a magyar határhoz is igencsak közel fekvő, megközelítőleg 6000 lelket számláló településen már legalább 2023 év eleje óta folytak a kétes ügyletek, a hatóságok pedig azóta nyomoztak az ellen a dílerpáros ellen, aki a kábítószer terítésért felelt. 

rendőrség, police, sziréna
A magyar férfit és társát egyelőre lecsukták. Mint kiderült, legalább tavaly óta terítették a drogot, és közel 30 vásárlójuk volt / Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Végül több mint 1 évnyi nyomozás után jutottak el egy 25 éves osztrák és a 30 éves magyar férfihez. Miután elég bizonyítékot szereztek, a grazi ügyészség végül a napokban kiadta a parancsot is, és házkutatást rendelt el az osztrák és a magyar férfi házában. 

A két férfire végül egy időben csaptak le a zsaruk, és az ott talált dolgok alapján úgy tűnik, hogy rendőrség és a kábítószerellenes csoport szimata nem csalt: a házakban ugyanis nem csak marihuanát, de amfetamint is bőséggel találtak.

Emellett vizsgálják azokat a hamisított okmányokat is, amelyek szintén az ügyhöz és 35 éves, Ausztriában illegálisan tartózkodó marokkói férfihez köthetők.

A két férfit a helyszínen őrizetbe vették, az illetékes rendőrségre kísérték, majd le is tartóztatták őket. A Kleine Zeitung úgy tudja, hogy bebizonyosodott: a két férfi nem csupán egy-két embernek szállított kábítószert, hanem nagyjából 30 portát látott el drogokkal. Azt egyelőre nem tudni, hogy a két férfi mire számíthat, azonban az bizonyos, hogy az őrizetbe vétel után nem sokkal ugyanis az ügyész utasítására a graz-jakomini börtönbe szállították mindkettőjüket. A nyomozás pedig eközben is folyik, mivel a lap szerint közel sem derítették fel az összes vásárlójukat: a hálózat és a vásárlók feltárása ezekben a percekben is folyamatban van. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek