Létrehozva: 2023.06.24.

„Édesapát, férjet, kivételes sportembert veszítettünk el, aki ezerszer megjárta már ezt az útvonalat” – Öt motoros vesztette életét a héten

Legtöbb esetben a figyelmetlenség vezetett a motorosok értelmetlen halálához. A hétvégén a fővárosban hatalmas találkozót tartanak a Harley Davidsonosok, Budapest környékére Európa minden tájáról összegyűltek a motorosok, így érdemes kiemelt figyelemmel közlekedni az országban.

Berobbant a motorosszezon, a héten pedig Európa minden tájáról érkeztek Harley Davidson motorosok Magyarországra, akik a márka 120 éves fennállását ünneplik a hétvégén Budapesten. A külföldi országokból érkező kétkerekűn ülők boldogan integetnek az autósoknak országszerte. A kánikula azonban továbbra is tombol, másodfokú hőségriasztás van érvényben Magyarországon, az elmúlt egy hét számtalan motoros balesete pedig a legtöbb esetben értelmetlen halállal végződött, így érdemes kiemelten odafigyelni a következő napokban a motorral közlekedőkre!

a gyász gyertyái
 

Öten is meghaltak a héten az utakon

Feketébe borult június közepén a magyar motoros társadalom, öt értelmetlen haláleset is történt a hazai utakon.

Június 20-án Soroksáron egy taxis és egy motoros karambolozott, miután a személygépjármű úgy sorolt ki a buszsávba, hogy nem vette figyelembe a hátulról, megengedett sebességgel hajtó motorost. A kétkerekű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Június 21-én délután az M1-es autópályán vesztette életét egy 62 éves motoros. A férfi a főváros irányába motorozott, amikor későn észlelte az előtte forgalmi okokból lassító autót és nekiütközött a hátuljának. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Nem vette észre a motoros, hogy lassított előtte az autó. Fotó: Police.hu

Szintén június 21-én a 24-es számú főúton, Gyöngyös közelében történt halálos motorbaleset. Az elsődleges információk szerint egy Gyöngyös felől érkező autó lelassított, mert balra akart kanyarodni, de nem volt elsőbbsége. Még a mögötte jövő autó is lefékezett, a mögötte érkező zárt busz azonban már nem, megtolta hátulról a sort, aminek következtében a kanyarodásra váró autót kitolta a szembejövő sávba, ahol az frontálisan ütközött a teljesen szabályosan haladó motorossal. „Egy helybéli embertársunkat, édesapát, férjet, kivételes sportembert veszítettünk el, aki ezerszer megjárta már ezt az útvonalat” – írta egy ismerőse az abasári férfiról, aki azonnal szörnyethalt a balesetben. 

Csütörtökön késő este az 51-es főúton Dömsödnél történt egy brutális baleset, egy motoros kamionnal ütközött egyelőre tisztázatlan okokból. A jármű és vezetője is több métert repült a sötét éjszakában, a sofőr életét már nem tudták megmenteni.

Péntek délután Budapest VIII. kerületében, az Asztalos Sándor utca és a Kerepesi út kereszteződésében a motoros az úton haladt, amikor – eddig ismeretlen okokból – először egy kocsinak ütközött. Az autóval való koccanás után a motor irányíthatatlanná vált, és a női sofőr egyenesen egy közeli tűzcsapnak rohant. Az ütközéstől a nő lezuhant a motorról, a bukósisakja is megrongálódott és a tűzcsapot is kitörte. 

A környékbeli szemtanúk a hatalmas csattanás után azonnal riasztották a rendőröket és a mentőket, akik percek alatt a helyszínre értek. Bár többször próbálták újraéleszteni és a mentősök hosszú ideig küzdöttek a motoros életéért, minden igyekezet ellenére sem tudták megmenteni, így a nő a helyszínen meghalt. 

A baleset körülményei eddig tisztázatlanok, azokat a rendőrség jelenleg is vizsgálja. 

Az ütközés után a nő életét hosszú ideig próbálák megmenteni, azonban a helyszínen belehalt sérüléseibe - Fotó: Bors

A legtöbb esetben a figyelmetlenség vezetett a tragédiához, de a hirtelen beköszöntött forrósággal is számolniuk kell az utakon közlekedőknek. A héten kitört kánikula még a fiatalabbak szervezetét is megterheli, kevésbé tudunk koncentrálni. Éppen ezért fontos, főleg a hétvégén, amikor autósok és motorosok is nagy számban vesznek majd részt a közlekedésben, hogy figyeljünk egymásra!

Mit tehetünk a motoros balesetek elkerülése érdekében?

A motorosok halálozási kockázata közlekedési baleset esetén nyolcszor nagyobb, mint a személygépkocsiban utazóké. Közúti baleset esetén a motorkerékpárosok teste közvetlenül sérül. A Ripost ebben a korábbi cikkében szedte össze, hogyan kerülhetjük el a motoros baleseteket. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dárdai Bence német magyar fociválogatott

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Látta valaki? Eltűnt a 12 éves Erik, keresi a rendőrség

NÍNÓ

Borzasztó busztragédia: 20 ember meghalt, szakadékba zuhant egy autóbusz

NÍNÓ

Majálison csapott le a rendőrség, elkapták az adathalász csalót

NÍNÓ

A szülők rémálma: Félrenyelt, majd összeesett egy 10 éves magyar gyermek, azonnal rohantak a mentők

NÍNÓ

Masszázs közben lett rosszul: idős férfi életét mentették meg Tatabányán

NÍNÓ

Tragédia Biharban: halott fiához kért segítséget egy asszony

NÍNÓ

Ellepték a rendőrök a Határ utat: tömegverekedés volt a metróállomáson – Fotó

NÍNÓ

Tragédia a Gyáli úton, egy ember meghalt a szörnyű balesetben