Létrehozva: 2023.05.24.

"Reménykedtem, hogy ez volt az utolsó alkalom, de nagyot tévedtem" – bántalmazó párja juttatta kórházba Andreát

Idilli párkapcsolatból a pokolba. Andreát úgy megverte a párja, hogy leszakadt a lépe, eltörtek a bordái és belső vérzése volt. Ha nem megy kórházba, belehalt volna a sérüléseibe.

Nincsenek szavak arra a brutális tettre, amit Vida Andrea elszenvedett párjától. Az asszony több mint húsz évig volt szerelmes a férfiba, de amikor összeköltöztek, elszabadult a pokol. A férfi féltékenységi rohamokat kapott, és a vége az lett, hogy egyik alkalommal Andreát olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő kórházba került. Andrea a Borsnak mesélte el a történetét. 

Szóváltásból indult, kórház lett a vége  Fotó: olvasói

Rajongott a férfiért 

Már 24 éve ismerjük egymást

 – kezdte történetét Andrea. "Mindig is olyan se veled, se nélküled kapcsolatunk volt. Szerelmes voltam belé, amit ő is viszonzott. Nekem az előző kapcsolatomból van két gyermekem, de ők már nagyok. Egy idő után összeköltöztünk az ő lakásában, Pesterzsébeten. Nem sokkal ezután kezdődtek a gondok, hamar kimutatta a foga fehérét…"

Beteges féltékenykedés 

A kertészként dolgozó férfi féltékenysége több vitát is szült, egy alkalommal azonban mindez tettlegességig fajult.

 Viták korábban is voltak

 – mondta el a Borsnak. "Féltékeny volt az idegenekre, a testvéremre, de még a két fiamra is. Ha mentünk az utcán együtt, azt mondta, hogy ne nézzek be az autókba, mert biztos ismerem a vezetőt… Ne köszönjek senkinek, ne nézzek rá senkire. Ellenőrizgette a telefonomat és ha öt percet késtem otthonról, már kiverte a balhét. Így utólag már tudom, hogy ekkor kellett volna tovább állnom… Már akkor szakítanom kellett volna vele, amikor beláttam, hogy minden nap csak vitatkozunk. Mindig abban reménykedtem, hogy ez volt az utolsó alkalom és rosszabb nem lehet, de nagyot tévedtem! Az egyik vita alkalmával olyan ideges lett, hogy ami a keze ügyében volt, azt hozzám vágta. Az én esetemben ez egy vasaló volt. Betörte vele a fejem… Az ütés hat centis sebet hagyott, amit össze kellett ölteni. Azt hiszem, ezek után már borítékolható, hogy mi következett." 

Össze kellett varrni Andrea fejét Fotó: olvasói

"Már a földön voltam, az se érdekelte!"

Az asszony elmondta: párján egy alkalommal mérhetetlen düh lett úrrá. Úgy nekiesett, hogy bele is halhatott volna a sérüléseibe.

 Április másodikán nagyon összevesztünk

 – folytatta. "Bevallom, ittunk is. Kiabáltunk a szobában, majd hirtelen nekem esett. Felpofozott, megtépte a hajam és ellökött. Néhány másodpercig elveszíthettem az eszméletemet, de ő nem állt le. Miközben a földön voltam, rugdosni kezdte az oldalamat.

Másnap nagyon rossz állapotban voltam.  Dolgozni indultam volna, de alig bírtam mozdulni 

 – idézte fel a szörnyűségeket.  "A párom azt mondta, hogy feküdjek le, pihenjek csak, de tudtam, hogy el kell jutnom egy kórházba. Kiderült: annyira megvert, hogy leszakadt a lépem, belső hasi vérzésem volt és több bordám is eltört. A kórházban nem mertem elmondani senkinek, mi történt. Azt hazudtam, hogy otthon elestem és bevertem az oldalamat a fürdőkádba.

Miután kivizsgálták, Andreát már tolták is be a műtőbe. A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy akár el is vérezhetett volna. 

Mindig azt ígérte, megváltozik 

Három napig voltam az intenzíven

 – meséli az asszony. "Ő minden nap bejárt meglátogatni. Elmondta, hogy szeret és ha felgyógyulok, akkor új életet kezdünk és megváltozik minden. Én ezt egy darabig hallgattam, majd az egyik alkalommal, amikor távozott a kórházból, írtam egy e-mailt a 20. kerületi rendőrségnek és feljelentettem.

A férfi mindig azt kérdezgette Andreától, hogy mit szeretne, mit vigyen neki a kórházba. Végül Andrea az egyik kedvencét kérte: szilvás gombócot.

Úgy csinált, mintha jóvá akarná tenni azt, amit velem tett

 – emlékszik vissza. "Megkérdezte az intenzíven, hogy mit ennék szívesen, én pedig a szilvás gombócot mondtam neki. Végül el is készítette, de behozni már nem tudta, mert addigra a rendőrök elfogták.

A családja segített kilépni a bántalmazó kapcsolatból 

Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem sajnálom

– szögezi le a bántalmazott asszony. 

Szeretne segíteni a hasonló helyzetben lévőknek  Fotó: olvasói

"Én a mai napig szeretem őt, de átlépett egy határt. Ha nincs a családom, lehet, hogy visszamegyek hozzá, de tudom, hogy akkor végül megölt volna… Rengeteg támogatást és szeretetet kaptam a családomtól, ami miatt sikerült végül rendeznem a soraimat, ezért nagyon hálás vagyok nekik."

Életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoznak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a következő tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban: "Tájékoztatjuk, hogy az Ön által kérdezett ügyben a BRFK feljelentés alapján folytat nyomozást, amelyben egy férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattunk ki gyanúsítottként és őrizetbe is vettük. Azóta a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A nyomozás jelenleg is folyamatban van."

Segíteni akar a hasonló helyzetben lévőknek 

"Létre szeretnék hozni egy olyan csoportot, ahol azok az emberek, akik bántalmazó kapcsolatban élnek vagy olyanokkal, akik bántják őket, elmondhatnák őszintén, hogy mi történik velük. Segítsünk egymásnak!" Az asszony a Borson keresztül üzent a hasonló cipőben járó olvasóknak: "Ne féljetek kilépni egy olyan kapcsolatból, ahol bántalmaznak titeket! Ahogy az öcsém mondta: lehet, hogy ma egy pofon, holnap kórház, azután pedig hullazsák. Ha kaptok egy pofont, onnan máris menekülni kell, mert nincs megállás. Ne higgyétek el azt se, ha ezt a viselkedést ráfogják a körülményekre. Nem. Máskor is meg fog történni, csak sokkal durvábban!"

HŰHA

"Te ezt az embert véded meg szereted? Megbolondultál?" – kifakadt Opitz Barbi apja

Videóban fenyegette meg a barátját.

HŰHA

"Te ezt az embert véded meg szereted? Megbolondultál?" – kifakadt Opitz Barbi apja

Videóban fenyegette meg a barátját.


 

 

origo.hu

Orbán Viktor telefonon tárgyalt az ukrán elnökkel

origo.hu

Itt a világháború, egy EU-tagország katonákat küld Ukrajnába

life.hu

Met-gála 2024: ezek a sztárok alaposan mellényúltak, ők voltak a legrosszabbul öltözöttek

vg.hu

Kész, vége, ennyi volt: újra emelkedhetett az infláció Magyarországon – betett az üzemanyagok drágulása

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

vg.hu

A kínai elnök Magyarországon: így védik a világ egyik legfontosabb emberét – Hszi Csin-ping kínai Rolls-Royce-szal érkezik Orbán Viktorhoz

origo.hu

Mikes Anna elképesztő formában, a legrövidebb szoknyájában tért vissza

mindmegette.hu

Elő a bográcsokkal! Ez a magyaros gulyásleves lehet a kerti partik királya

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Kiürítették a vásárlókkal teli Tescót, nagy baj történt a pénztáraknál

NÍNÓ

Most jött: robbanás történt, többen meghaltak

NÍNÓ

Most jött: akkora baleset történt, az egész autópályát lezárták Budapest felé

NÍNÓ

Most érkezett: utasokkal teli villamos és busz balesetezett Budapesten - helyszíni fotók

NÍNÓ

„Maradj ébren!” – kérlelte kétségbeesetten ikertestvére a magyar fiút, de örökre elaludt

NÍNÓ

Most jött: busz balesetezett Magyarországon, nagy a baj

NÍNÓ

„A mi kis forgószelünk volt” – Át akart kelni az úton a 12 éves fiú, nem élte túl

NÍNÓ

Most jött: megtörtént a baj a vasúti átjáróban, nem járnak a vonatok