Létrehozva: 2023.03.27.

„Drága fiam, elmentél meghalni!” - fekete hétvége az utakon, tízen is életüket vesztették

Családapákat és családanyákat várnak már hiába haza gyerekeik. Rekordszámú, tíz haláleset történt a hétvégén a magyar utakon, autósok és motorosok is balesetet szenvedtek. A tragédiák többségét rosszullét, figyelmetlenség, vagy a nem megfelelő sebesség okozta.

Szerző Dél Barbara

Kilencvennégy baleset helyszínén kellett intézkedniük a rendőröknek péntek hajnaltól vasárnap éjfélig. A tragikus hétvége tíz halálesettel is járt, emellett 23 ember súlyosan, míg 61 ember könnyebben sérült meg. Az időjárás is közrejátszhatott a rengeteg balesetben, hiszen a szeszélyes tavaszi időjárás nemcsak a szervezetünket, de a koncentrációs képességünket is megviseli. Mindehhez még hozzájárult a vasárnap hajnali óraátállítás is, ami igazi ellensége volt az éberségnek és figyelemnek ezen a vészterhes hétvégén, és sajnos ennek eredménye az is, hogy 94 baleset történt és tíz ember életét vesztette.

A tragikus hétvége Piliscsabánál kezdődött, ahol egy 43 éves férfi egy kocsisort akart kielőzni. Fotó: police.hu

Kocsisort akart kielőzni

Pénteken kora este történt a hétvége első tragédiája. Mint az a Piliscsabai Polgárőr Egyesület beszámolójából kiderült, egy Jaguár személyautó egy kocsisort próbált megelőzni, amikor elvesztette uralmát a gépjármű felett és az út menti árokba, majd egy fának csapódott a 10-es főúton Piliscsabánál. „Nagyon aranyos házaspár voltak” – írta egy ismerős a 43 éves áldozatról, Attiláról és özvegyéről. 

Mobilozás miatt száguldott halálba a motoros

Szombaton Egerben tragikus baleset történt, amelynek során egy motoros életét vesztette. A férfi a TikTok videómegosztó alkalmazásra akart videót készíteni, amint a motorjával száguld. Szintén motorozó barátját is megkérte a felvétel elkészítésére, azonban ő nem vállalta a feladatot, nem akart vezetés közben videózni. A motoros végül úgy döntött, hogy maga vág neki a videózásnak, és sajnos az akció végzetes kimenetellel zárult. 180 km/h sebességgel rohant a korlátnak,  90 méteres féktávolsággal. A TV2 riportere interjút készített a motoros ismerősével, aki könnyek között vallotta, hogy a férfi mindig nagyon vigyázott, így nem értik, hogyan történhetett ez a szörnyű baleset.

„Szegény gyerekeknek már most hiányzik az anyukájuk”

Vasárnap kora délután Nyírcsaholy és Nagyecsed között ütközött össze két személyautó, az egyiket vezető 38 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A hírek szerint ő kislányával együtt utazott, a gyermek karcolásokkal megúszta a balesetet, a saját lábán szállt ki az autóból, a másik autó vezetőjét kórházba szállították. A szemtanúk szerint a tragédiát vagy gyorshajtás, vagy az autó műszaki meghibásodása okozhatta. A balesetet megelőzően az áldozat autója egy kanyarban „kacsázni” kezdett, aztán majdnem ütközött egy terepjáróval is, ezután csapódott neki félig frontálisan a szembejövő személyautónak. A 38 éves családanyát rengetegen gyászolják. 

Szegény Lejla és szegény gyerekek, akiknek már most hiányzik az anyukájuk. Fiatalon ment el, mint az anyukája. Nyugodj békében”

 – írta a nő egy ismerőse. 

Lejla emlékére, aki sokunknak volt „kis hercegnő”. Még mi is tinédzserek voltunk, mikor már ott volt közöttünk. Nagynak éreztük magunk, mert ott volt ő, a "kis picur", a mindig mosolygós, „ kis vagány”, ahogy hívtuk: „kis hercegnő”, azaz Lejla. Ott volt a nagyok között, mint egy kabala, akit jó volt kézről kézre adni, hiszen az édesanyja, Timi (sajnos Ő is pár éve hirtelen halt meg) még a Tisza parti táborokba is elengedte az ifi hittanosokkal egyetlen szemefényét… S most, amikor vasárnap délutánján húzódtam szülőfalumban, hogy elrohanjon mellettem a szirénázó mentőautó, a mellettem ülő édesanyámnak mondtam is: „ott már nem jó, ahová így siet”. Percekkel később jött a hír, ami sokkolóként hatott: „Lejla az!”, a mellette lévő gyermeke megúszta a tragédiát, de ő már nincs közöttünk… Egyetlen mondatot tudtam kimondani - s nem szégyenlem, kifolyt a könnyem –, szegény gyermekek, szegény Margó néni (nagymama)! Drága „kicsi hercegnő”, a mennyországból mosolyogj ránk, s segíts nekünk is mosolyogni!” - búcsúzott tőle egy ismerőse.

„Drága fiam, elmentél meghalni!”

Vasárnap kora délután Oroszlányban történt egy borzalmas tragédia. Mint azt a Deltahírek megírta, egy kerékpáros ismeretlen okból elhagyta a járdát és a patakmederbe hajtott. A fiatal férfi annyira szerencsétlenül esett a fejére, hogy a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók mentőkötél segítségével emelték ki a patakból. A 34 éves, Székelyudvarhelyről származó férfit rengetegen gyászolják. 

„Drága fiam, elmentél meghalni!”

 - írta Arni édesanyja a hír alatt. 

A székelyudvarhelyi Arni egy patakba hajtott kerékpárjával. Olyan súlyosan megsérült a fején, hogy elhunyt a helyszínen. Fotó: Facebook 

„Drága barátom, jó testvérem, a jó Isten nyugtasson békében, az angyalok vigyázzanak rád” – búcsúzott Arnoldtól barátja.

22 évesen ért véget az élete

Vasárnap este Páhinál egy személyautó egyelőre ismeretlen okokból lesodródott az útról és az árokba csapódott. Az autó sofőrjének életét már nem tudták megmenteni, két utasa súlyosan sérült. „Erre nincsenek szavak, csak a jó Isten tudja a választ, hogy miért? A mérhetetlen fájdalmadban osztozunk” – írta egy ismerős a mindössze 22 éves Máté összetört édesanyjának.

Gyalogosokat is halálra gázoltak pénteken 

Szombaton Bajnán is történt egy halálos motoros baleset, abban egy személyautóval ütközött össze a kétkerekűvel közlekedő férfi, aki a helyszínen életét vesztette. Vasárnap Tata és Környe között történt tragédia, egy autó az árokba csapódott, miután sofőrje vezetés közben rosszul lett. A férfi életét már nem tudták megmenteni. A múlt hétvégén sajnos több tragikus baleset is történt az országban. Győr-Moson-Sopron megyében, Nyúlon egy háromgyerekes családapa vesztette életét, amikor elektromos rollerével hazafelé tartott egy szülinapi ünnepségről. Az ismerősei szerint a férfi rosszul lett a járművön, ráesett a rollerre, majd eltörte a nyakát a baleset során. A helyszínen próbálták újraéleszteni, de már nem sikerült megmenteni az életét. Ezen kívül Kerepesen egy idős asszonyt ütöttek el, miközben az úttesten próbált átkelni, és bár kórházba szállították, az életét nem tudták megmenteni. Ugyanezen a napon, Nemeskér külterületén pedig egy gyalogos vesztette életét egy gázolás következtében.

Még nem tudják, miért hajtott a fának. Fotó: police.hu

Hétfőn sajnos folytatódott a gyásznap: mint arról a Ripost is beszámolt, Örkényben egy helybéli nő a Fő utcán autójával elhagyta az úttestet és fának csapódott. A sofőr egyedül utazott, a helyszínen belehalt sérüléseibe. 

A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Az egri motoros balesetről készült tévéfelvételen hallatszik, ahogy az összetört motor mellett megszólal az áldozat mobiltelefonja. Őt is hazavárták:

 

 

Szerző Dél Barbara

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péteren és a rikácsoló sorozatszínészen röhög az internet - mémek

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

mandiner.hu

Meteorológusok: nem biztos, hogy természetes okból zúdult özönvíz Dubajra

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

hirtv.hu

Magyar Péter barátnőjének elszólása miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Sokk Pestlőrincen: agresszív hajléktalanok zaklatták a vásárlókat a Lidlben

NÍNÓ

Halálra marcangolták az 1 éves fiút a bébiszitter megvadult kutyái

NÍNÓ

Gyilkosság Demecseren: gyerekeik szeme láttára végzett Zoltánnal a felesége

NÍNÓ

Nem tudták felébreszteni: az utcán lett rosszul egy bicikliző, idős nő

NÍNÓ

Mindenki a 16 éves Martint keresi, tudja valaki, hogy hol van?

NÍNÓ

Összeszorul a szív, egyszerre akart távozni egy szerelmespár

NÍNÓ

Brutális a dugó Budapest felé, most is mentenek az M7-esen

NÍNÓ

Most kaptuk: meghalt egy idős férfi egy budapesti háztűzben