NÍNÓ

Szerző Ripost

2 hónapja

Esélye sem volt: egy 34 éves férfi halt meg Apajnál - Fotók

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált egy részeg férfi. A rendőrség nyomozást indított a súlyos bűncselekmény kapcsán.

Szerző Ripost

Munkatársai találtak rá egy 34 éves férfi élettelen, kocsi alá szorult testére az Apajt Bugyival összekötő út mellett. Először csak az árokba borult kocsit vették észre, majd a jármű alól kilátszódó kart. Miközben hívták a 112-t, próbálták kiszabadítani társukat, de esélyük sem volt megmenteni. A mentőegységek csak a férfi holttestét tudták kiemelni a roncs alól. Már akkor egyértelmű volt, hogy a baleset órákkal korábban történt, és az is, hogy az autót nem az elhunyt férfi vezette – írja a rendőrség a tavaly novemberi eset kapcsán.

Fotó: Police.hu

A hatóság emberei ürbőpusztai otthonában kapták el azt a férfit, aki sorsára hagyta barátját. Kihallgatásán beismerte, előző este munkatársával együtt kocsmáztak, söröztek, és feleseztek, majd elindultak hazafelé. Menet közben, egy balra ívelő kanyarban elvesztette az uralmát járműve felett és az útról lesodródva az árokba csúszott. Miután kikászálódott az oldalára borult kocsiból, szólongatta barátját, de választ nem kapott, ezért hazagyalogolt és aludni tért.

Az igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy az időben érkező, szakszerű orvosi segítség megmenthette volna az életét. Kiemelték, hogy a férfi halála nem azonnal, hanem a balesetet követő fél órán belül állhatott be. A nyomozás során az is kiderült, hogy V. János a jármű sebességét a baleset idejére vonatkozó nedves útviszonyokhoz képest rosszul választotta meg, túl gyorsan haladt a kanyarban.

Fotó: Police.hu

A biztonsági övet a sofőr és utasa sem használta, pedig a súlyos/halálos sérülés, illetve az utas járműből kiesése elkerülhető lett volna az öv becsatolásával – tette hozzá a rendőrség műszaki szakértője.

Az 52 éves férfi ellen halált okozó járművezetés ittas állapotban vétségének, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőügyben az összes nyomozási cselekményt elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!