NÍNÓ

Szerző Ripost

2 hónapja

Barátai szeme láttára esett össze egy 15 éves fiú a budapesti focipályán

Egy hajszálon múlott egy fiatal fiú élete, akiért a barátai minden erejükkel küzdöttek.

Szerző Ripost

Szerdán este focizás közben lett rosszul Budapesten egy 15 éves fiatal. A fiú minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak.

Fotó: OMSZ Facebook

A mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett. A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért.

Perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására.

A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút. Az eset még a rutinos szakemberek lelkét is megviselte és a legjobbakat remélik fiatal betegüknek, aki még nincs túl az életveszélyen – olvasható az OMSZ Facebook-bejegyzésében.


 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!