NÍNÓ

Szerző Ripost

2 hónapja

Most kaptuk: Lecsapott a csendes gyilkos Baján

Három emberélet került veszélybe egy bajai családi házban. A szakértők hiába küzdöttek hosszú percekig egyikük életéért, már nem tudták megmenteni.

Szerző Ripost

Meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben egy bajai családi házban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Csütörtökön késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetően szén-monoxid-mérgezés történt a Mazsola utcában - írták.

Fotó: Fotó: Facebook (Képünk illusztráció)

A bajai tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be a családi házba, ahol kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A szén-monoxid nagy valószínűséggel a fürdőszobai bojler hibás működése miatt keletkezett.

A házban hárman tartózkodtak, egyikük életét már nem lehetett megmenteni, a másik két embernek nem esett baja - közölték.

Felhívták a figyelmet, hogy a szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, akkor jön létre, ha a nyílt égésterű fűtőeszköz vagy vízmelegítő környezetében nincs elég levegő vagy meghibásodik a készülék.

A nyílt lánggal működő berendezéseket tanácsos évente egyszer szakemberrel megnézetni, és gondoskodni kell arról is, hogy környezetükben a levegő-utánpótlás biztosítva legyen. Nem elég néha ablakot nyitni, állandó, automatikus szellőzésre van szükség, ezért az új, jól szigetelő ablakokba is légbevezetőt kell szerelni - hívták fel a figyelmet.

Mivel a szén-monoxidot sem az emberek, sem az állatok nem tudják kiszagolni, nélkülözhetetlen egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő ott, ahol nyílt lánggal működő eszközzel fűtenek vagy melegítik a vizet - áll a közleményben.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!