Létrehozva: 2022.08.10.

Nagy bejelentést tett a magyar rendőrség

Elkezdődött a képzés azoknak, akik az elsők között jelentkeztek a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe.

Szerző Ripost

A Kormány július eleji döntésének megfelelően az újonnan létrejövő, speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoportba eddig jelentkezettek, és a szolgálatra alkalmasnak bizonyultak képzése megindult. Ugyanakkor továbbra is folyamatosan zajlik a toborzás, illetve folyamatosak a jelentkezők alkalmassági szűrései, hogy aztán a későbbiekben a hivatásra alkalmasnak találtak is bekapcsolódhassanak a permanensen induló tréningekbe - áll a police.hu-n.

 

A képzés maga

A 160 órás – 40 perces tanórákkal számolva 180 tanórás – képzés időtartama négy hét, amely alatt négy tananyagegységben kell a tanulóknak rendészeti, jogi, lövészeti- és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti- és határforgalom-ellenőrzési ismereteket elsajátítaniuk.

A tréning során olyan kompetenciákra fognak szert tenni, mely alkalmassá teszi őket arra, hogy a szolgálatuk során felmerülő különböző helyzeteket felismerjék, a rendelkezésükre álló információk, valamint a parancsnokuk utasítása alapján a szükséges és elvárható intézkedéseket megtegyék. Alkalmasak legyenek a jogsértő cselekményeket megelőzni, felismerni, illetve adott esetben megszakítani. Mindezt tegyék a rendelkezésükre álló rendvédelmi és híradástechnikai eszközök rendeltetésszerű használatával, akár a különböző kényszerítő eszközök megfelelő alkalmazásával. Ezen túl képesek legyenek az emberi életet és testi épséget veszélyeztető helyzetekben elsősegélyt nyújtani.     

  

Az egyes tanegységek

A rendészeti szakmai ismereteken belül a határvadász-tanulók megismerkednek a szolgálatukhoz szükséges jogszabályokkal és belső normákkal, valamint azokkal az alapelvekkel, amiket járőrszolgálatuk során majd be kell tartaniuk. Emellett gyakorlati képzés keretében megtanulják az igazoltatás, a személy-, a csomag- és a gépjárműátvizsgálás, valamint a helyszín biztosítás, illetve a zárás és terepkutatás lépéseit.

A jogi ismeretek során az alapvető emberi jogok, a büntetőjog, a szabálysértési ismeretek és a különböző rendőrségi normák kerülnek fókuszba.

A lövészeti és intézkedéstaktikai képzési egységben az egyes intézkedéstípusoknál alkalmazandó fogásokat fogják megtanulni a hallgatók. Ezen kívül lőelméleti és lőgyakorlati órákon fognak részt venni.

A határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési tanegységben a határrendészeti szolgálati ág feladatrendszerével fognak megismerkedni mind elméleti, mind gyakorlati szinten.

 

Ellátmány

A jelöltek szerződéskötésükkel egy időben határvadász-egyenruhát kaptak. Ezt követően vette kezdetét az elméleti oktatás. Amellett, hogy a szerződéses határvadászok oktatásuk első napjától fogva bruttó 300 000 forintos havi alapilletményt kapnak, a tanulók részére a képzés teljes ideje alatt a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosít, valamint a nem helyben lakók számára szállást is nyújt.

A rendőrség továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik államhatárunk védelmére hivatottak, és tagjai szeretnének lenni a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredének. 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Mentőautó karambolozott Budapesten, egy gyermek is a sérültek közt van

NÍNÓ

Most jött: Szörnyű késelés Zuglóban? Kiderült az igazság!

NÍNÓ

Most érkezett: Kigyulladt egy családi ház a Mézeskalács utcában, azonnal rohantak a tűzoltók

NÍNÓ

Dráma Budapesten, egy autó alatt szakadt be az úttest

NÍNÓ

Iszonyat Egerben: barátai előtt csapta meg az áram a tinit, mentőhelikoptert riasztottak

NÍNÓ

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

NÍNÓ

Holttestet találtak egy szentesi társasház előtt: egy végrehajtót késelhettek halálra

NÍNÓ

Súlyos áramütés: a vagon tetejére mászott egy egri fiú, az életéért küzdenek a kórházban