4 hónapja

„Szörnyű volt hallani a puffanást” – A szemtanúk szerint 10 métert is repülhetett a Miskolcon halálra gázolt bácsi

A stadion előtt történt az eset, több százan igyekeztek éppen kifelé a meccsről.

Hétfőn este a miskolci DVTK Stadion villamosmegállónál gázoltak el egy idős férfit. A 86 éves férfi nem a zebrán kelt át az úttesten, amikor egy Volkswagen 30 éves vezetője elütötte. A rendőrség nem talált alkoholt a fiatal vérében.

Fotó: Pixabay

Az esetnek rengeteg szemtanúja volt, több százan igyekeztek éppen kifelé a stadionból egy meccs végén. A legtöbben a hatalmas csattanásról számolnak be. „Szörnyű volt hallani a puffanást” – írta egyikőjük. A baleset helyszínén perceken belül ott voltak a mentősök, akik a stadionban tartott meccset biztosították. 

„A baleset után egy-két perccel futva érkezett egy szurkoló (a nyomában pedig egy rendőr) a 2-es kapuhoz, hogy szóljunk a mentősöknek, hogy elütöttek egy embert. A mentősök épp készültek betenni a hordágyat a mentőautóba, amikor jeleztük nekik, hogy mi történt, a hordágyat felkapva azonnal indultak a baleset helyszínére. A mentőautó szintén azonnal elindult, viszont a haladását a stadionon kívül eléggé gátolták a tébláboló és bámészkodó emberek. Eközben a rendőrök a rendőrautókkal lezárták az utat és elterelték a forgalmat” – írta egy hölgy. 

Egy másik szemtanú szerint azonban a bácsi azonnal életét vesztette, sajnos már semmi sem múlt a mentősök igyekezetén. „A bácsi kalapja a zebra előtt volt vagy 10 méterrel. Éppen jött a villamos és el akarta érni, ezért nem a megfelelő helyen ment át, hanem "levágta" az utat, ott ütötte el az autó és onnan repült a zebráig. Esélye sem volt, azonnal meghalt, legyen annyi elég, hogy nemcsak vér volt az úton” – számolt be a férfi, aki végignézte az esetet. 

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!