NÍNÓ

Szerző ripost

9 hónapja

Drámai részletek: Így zuhant a 15 méter mély kútba a négyéves Ruben

A kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Szerző ripost

Csupán egy pillanat – ennyi idő elég volt ahhoz, hogy egy boldog, játékos perc kis híján tragédiába fulladjon a Fejér megyei Előszálláson szerda délután. A négyéves Ruben ugyanis éppen szüleivel volt látogatóban Londonból az előszállási anyai nagyszülőknél, amikor a visszautazás előtti búcsúzkodást megelőzően még kiment játszani családjával a kertbe. Az örökmozgó kisfiú egy óvatlan pillanatban felugrott a borostyánnal benőtt, régóta nem használt kút peremére, amin másodpercek alatt keresztülbukott, egyenesen le, a 15 méteres, körülbelül háromemeletnyi mélységbe.

Fotó: Országos Katasztrófavédelem

Régóta nem használták a kutat

A nagypapa, Tamás az udvarról nézte végig a balesetet. 

Egy pillanat műve volt, nem több. Azt a kutat régóta nem használtuk, víz sem volt benne, le is volt fedve tetővel, ezt nőtte be a borostyán. Egyik percben az unokám felmászott a kút szélére, és már át is billent rajta

 – mondta szomorúan a nagyszülő.

A család azonnal hívta a mentőket és a tűzoltókat, akik először a borostyán gyökérzetét tépték fel óvatosan, hogy az ne essen a rémült kisfiúra, majd mentőkötél segítségével ereszkedtek le a kicsihez. A tűzoltók eközben folyamatosan szóval tartották Rubent, míg végül a mentőkkel egyeztetve az egyik kolléga magához ölelve hozta őt a felszínre.

Fotó: Országos Katasztrófavédelem

Mentőhelikopter vitte el

A gyereket ezután súlyos sérüléssel szállították kórházban, a gyors szállítás érdekében mentőhelikopter vitte el a háztól. Anyukája, Mária azóta folyamatosan fia mellett van. A nagyszülők elárulták, szerencse a szerencsétlenségben, hogy Ruben állapota javult.

"Aznap utaztak volna vissza Londonba, az angol apukájának vissza kellett már mennie, de a lányunk most is bent van a kórházban. Ha minden igaz, pénteken már ki is jöhetnek, csak reménykedünk, hogy így is történik majd" – mondta el tegnap a kisfiú nagymamája, Mária.

Segítséget kértek a lefedéshez

A család az eset után rögtön felvette a polgármesterrel a kapcsolatot, hogy újra lefedjék a kutat. "Mindig is volt rajta tető, de sajnos, úgy tűnik, hogy már régi volt, és beszakadt. Ez tarthatatlan, így éppen most beszéltünk a polgármesterrel az ügyben, hogy megjavítsák" – szögezte le a nagyszülő.

(via)

Szerző ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!