2 éve

Újabb részletek a kegyetlen vámosmikolai gyilkosságról

Egy 77 éves nőt ölt meg brutális kegyetlenséggel egy pár a hét elején. A tetteseket valószínűleg le fogják tartóztatni.

A Pest Megyei Főügyészség egy harmincnégy éves nő és egy huszonegy éves férfi letartóztatását kérte, mert a gyanú szerint Vámosmikolán megöltek egy közelükben lakó, hetvenhét éves idős asszonyt, akit azután házuk mögött elástak.

Fotó: Police.hu

A gyanú szerint a harmincnégy éves, büntetett előéletű nő és a huszonegy éves férfi élettársként élt együtt Vámosmikolán egy romos házban. Őket többször segítette kisebb dolgokkal a közelükben lakó, hetvenhét éves, egyedül élő sértett.

Miután hétfőn a nő ellopta a sértett pénztárcáját és a hűtőjében tárolt élelmiszerét, az idős asszony közölte vele, ha nem adja azokat vissza neki, akkor feljelenti.

A feljelentéstől tartva a nő élettársa szerdán áthívta a sértettet a házukba azzal, hogy megtalálták az ellopott pénztárcáját. Amikor a sértett átment hozzájuk együttesen bántalmazni kezdték. Bezúzták az arcát és a koponyacsontját, illetve késsel is több alkalommal megsebezték. Az idős nő a bántalmazás következtében a helyszínen elhunyt. A holttestet egy szemeteszsákba csomagolták és elásták az ingatlanuk hátsó részén.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja a nőt és a férfit. A Pest Megyei Főügyészség a letartóztatásukat kérte, indoklásukban többek közt azt írják: fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követnének el.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!