2 éve

Szívszorító, mit mondott a győri családirtó életben maradt kislánya

A hatéves Léna tudja, hogy a nővére és a bátyja már az égben vannak, mégis karácsonyfát állított nekik.

Élete talán legnehezebb karácsonyán van túl a szombathelyi Margit mama, aki hétfőn temette el két unokáját, a tizenhárom éves Lilit és a tízéves Marcit, akiket apjuk kegyetlenül meggyilkolt.

Fotó: facebook

Csak a legkisebb, a hatéves Léna életét kímélte meg. A kislány látta testvérei holttestét, azóta is pszichológus foglalkozik vele. A brutális eset óta a kislány csendesebb, bújósabb, és nagyon hiányolja a testvéreit.

„Most fogom csak fel, hogy egyedül a kis Léna maradt nekünk, aki szintén ott volt a testvéreivel Győrben, de az életét valami csoda folytán megkímélte az apja” – mondta el a Blikknek a nagymama, aki egy babát és egy unikornist ajándékozott karácsonyra az unokájának. Léna ekkor szívszorító kijelentést tett.

„Önfeledten játszott velük, amikor váratlanul így szólt: Nagyi, a testvéreim már a mennyországban vannak, de otthon feldíszítettem egy karácsonyfát nekik. Add ide az ő ajándékait is, beteszem majd a fenyőfájuk alá” – idézte fel a gyászoló asszony. – „A szívem majdnem megszakadt, amikor ezt hallottam. Hiszen Léna nagyon ritkán beszél a testvéreiről, de az ajándékozás során rájuk is gondolt. Nemrég elmesélte nekem, hogy azon a szörnyű napon, amikor kibújt a takaró alól, sokáig szólongatta a nővérét, Lilit és a bátyját, Istvánt. 'Próbáltam keltegetni őket, de nem ébredtek fel. Aludtak. Aztán amikor anyu bezörgetett az ablakon, elmondtam neki, hogy nem ébrednek fel a testvéreim' – magyarázta a kislány a nagymamának.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!