NAPI TUTI

Szerző Rpost

1 hónapja

Így tanulhatsz meg gondtalanul zongorázni panellakásban is! (x)

A tapasztalt zongoristák általában a konkrét márkák és modellek aspektusából részesítik előnyben az egyes darabokat. De mit csináljon az az ember, aki szeretne tanulni vagy aki tud egy kicsit játszani, de nem tud zongorázni? Hogyan válasszunk a márkák, modellek és árak útvesztőjében, és van-e alternatívája a drága és a blokk-viszonyokhoz kicsit túl hangos akusztikus hangszereknek? A cikkben ennek nézünk utána.

Akusztikus vagy digitális?

Fotó:  Adobe Stock 

Egy zeneakadémiát végzett delikvensnek valószínűleg nem lesznek kétségei, hogy akusztikus vagy digitális hangszeren szeretne-e játszani. Mivel azonban nem egy tökéletes világban élünk, gyakran még ő is kerülhet olyan helyzetbe, hogy egy akusztikus hangszer nem bizonyul jó megoldásnak, és nem feltétlenül az ára miatt (bár az alap digitális modellek radikálisan olcsóbbak, mint az akusztikusak), hanem a sokszínűség, az akusztikus hangszerek minősége és a helyi adottságok miatt is. Bár az akusztikus hangszerek lehetőségei nagyobbak, egy digitális zongora néha szebben szól, sőt egy panelházban az akusztikus zongora használatát a szomszédok nem biztos, hogy megértik, annak köszönhetően, hogy meglehetősen nagy teret foglal el. Ha egy ilyen hangszert szűk helyiségben helyeznek el, s ami még rosszabb, akusztikailag előkészítetlenül, akkor a hatás még a játékos számára is kellemetlen lehet! A digitális zongora a hangerőszabályzónak köszönhetően szűk helyekre is jó, és pénzt takaríthatsz meg a hangoláson, gyakran a vásárláson is, a súlyozott kalapácsmechanika pedig kellően hűen adja vissza a hagyományos billentyűzet érzését.

Hogyan döntsünk egy zongora kiválasztásakor?

Ha dilemmával szembesülsz a digitális zongora vagy elektromos zongora tematikájában, érdemes megvizsgálni ezeknek a billentyűs hangszereknek az előnyeit, összehasonlítani a két típust, és csak ezután dönteni az adott hangszer vásárlása mellett. A digitális zongora jó megoldás lesz azoknak, akik a jobb és bal kéz teljes kihasználásával szeretnék megtanulni a hangszerjáték klasszikus technikáját. Ez a játékstílus lehetővé teszi az egyszerű és a nehezebb dalok elsajátítását is. A szintetizátor viszont jobb megoldás lesz azoknak, akik a hangszer memóriájába betöltött kísérettel szeretnének a dallamsor lejátszására koncentrálni. Ez a játékmód a klasszikus technikához képest sokkal könnyebb, gyorsabban érhetsz el kielégítő hatást, de mivel a játéktanulás repertoárja szűkebb, azért vannak korlátai.

(X)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kínosan megbukott Herendi Gábor sorozata, a magyar csatorna elismerte

origo.hu

Különösen bizarr levelet kapott Zámbó Krisztián

borsonline.hu

Tragédia fulladt a szülinapi ünnepség Nyúlon: Pici fiút hagyott hátra a fiatal édesapa

ripost.hu

Párbaj a Sztárban Sztárban: Sipos Tomi elárulta, milyen Oláh Ibolya valójában

hirtv.hu

Mégsem tiltják ki 2035-től a belsőégésű motoros járműveket az EU-ból

origo.hu

Majka felesége intim dolgokat árult el a házasságukról

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. március 26.: a Bikára pozitív energiák hatnak, az Oroszlán szinte belelát mások lelkébe

ripost.hu

Ez a három csillagjegy ragyogni fog a szerelemtől áprilisban

ripost.hu

Halálos rollerbaleset: Emiatt halt meg a férfi, egy 3 éves gyerek maradt félárván

ripost.hu

Szívszorító vallomás! A magyar énekesnő a testvére után a szerelmét gyászolja

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NAPI TUTI

Kettészakad az ország: ezen a részen még szükség lesz a télikabátra, itt már eldobhatjuk