Létrehozva: 2023.02.01.

Így tanulhatsz meg gondtalanul zongorázni panellakásban is! (x)

A tapasztalt zongoristák általában a konkrét márkák és modellek aspektusából részesítik előnyben az egyes darabokat. De mit csináljon az az ember, aki szeretne tanulni vagy aki tud egy kicsit játszani, de nem tud zongorázni? Hogyan válasszunk a márkák, modellek és árak útvesztőjében, és van-e alternatívája a drága és a blokk-viszonyokhoz kicsit túl hangos akusztikus hangszereknek? A cikkben ennek nézünk utána.

Akusztikus vagy digitális?

Fotó:  Adobe Stock 

Egy zeneakadémiát végzett delikvensnek valószínűleg nem lesznek kétségei, hogy akusztikus vagy digitális hangszeren szeretne-e játszani. Mivel azonban nem egy tökéletes világban élünk, gyakran még ő is kerülhet olyan helyzetbe, hogy egy akusztikus hangszer nem bizonyul jó megoldásnak, és nem feltétlenül az ára miatt (bár az alap digitális modellek radikálisan olcsóbbak, mint az akusztikusak), hanem a sokszínűség, az akusztikus hangszerek minősége és a helyi adottságok miatt is. Bár az akusztikus hangszerek lehetőségei nagyobbak, egy digitális zongora néha szebben szól, sőt egy panelházban az akusztikus zongora használatát a szomszédok nem biztos, hogy megértik, annak köszönhetően, hogy meglehetősen nagy teret foglal el. Ha egy ilyen hangszert szűk helyiségben helyeznek el, s ami még rosszabb, akusztikailag előkészítetlenül, akkor a hatás még a játékos számára is kellemetlen lehet! A digitális zongora a hangerőszabályzónak köszönhetően szűk helyekre is jó, és pénzt takaríthatsz meg a hangoláson, gyakran a vásárláson is, a súlyozott kalapácsmechanika pedig kellően hűen adja vissza a hagyományos billentyűzet érzését.

Hogyan döntsünk egy zongora kiválasztásakor?

Ha dilemmával szembesülsz a digitális zongora vagy elektromos zongora tematikájában, érdemes megvizsgálni ezeknek a billentyűs hangszereknek az előnyeit, összehasonlítani a két típust, és csak ezután dönteni az adott hangszer vásárlása mellett. A digitális zongora jó megoldás lesz azoknak, akik a jobb és bal kéz teljes kihasználásával szeretnék megtanulni a hangszerjáték klasszikus technikáját. Ez a játékstílus lehetővé teszi az egyszerű és a nehezebb dalok elsajátítását is. A szintetizátor viszont jobb megoldás lesz azoknak, akik a hangszer memóriájába betöltött kísérettel szeretnének a dallamsor lejátszására koncentrálni. Ez a játékmód a klasszikus technikához képest sokkal könnyebb, gyorsabban érhetsz el kielégítő hatást, de mivel a játéktanulás repertoárja szűkebb, azért vannak korlátai.

(X)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-