2 éve

Sokkot kaptak az orvosok, 1 méter hosszú kígyót távolítottak el egy nő torkából – videó!

Az orosz páciens valószínűleg álmában nyelte le a méretes hüllőt.

Szerző Gaál József

Orosz orvosok egy 4 láb, azaz körülbelül 1,2 méter hosszú kígyót távolítottak el egy nő torkából a Dagesztáni Köztársaság egyik kórházában a hétvégén.

Az operációról készült videó annyira sokkolta a helyi egészségügyi minisztert, hogy vizsgálatot rendelt el az esettel kapcsolatban – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A fiatal nőt a múlni nem akaró torokfájdalmai miatt szállították kórházba az észak-kaukázusi Levashi nevű faluból múlt hét szombaton a kora délutáni órákban. A sürgősségin az orvosok úgy döntöttek, hogy mély altatásba helyezik a pácienst, mert ekkor már annyira elviselhetetlenek voltak a fájdalmai, hogy egy rutinvizsgálatot sem tudtak elvégezni rajta.

Egy endoszkópos beavatkozás során világossá vált, hogy a nő nyelőcsövét egy henger alakú, hosszúkás idegen test zárta el. A szakemberek egy csipesszel megragadták majd, kihúzták a tárgyat, amiről később kiderült, hogy egy 1,2 méter hosszú kígyó.

Az operációról az egyik nővér készített felvételt a telefonjával, ami később futótűzként terjedt el a nagy közösségi oldalakon. A videó megtekintését csak az erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Az orvosok nem tudják, hogyan kerülhetett a kígyó a nő nyelőcsövébe. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint akkor mászhatott a beteg szájába a hüllő, amikor aludt, ugyanis a kórházba szállítása előtt pár órával a kertjében szunyókált egy napágyon.

A hírek szerint nem okozott maradandó sérülést a páciens szervezetében. Arról viszont nem szólt a fáma, hogy a kígyó élt-e még, amikor eltávolították a nő torkából.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!