tóth gabi
Csábítóan fahéjas illatú gyümölcsös sütire vágysz? Ne keress tovább, ez itt a te recepted! Könnyû diétás finomság, cukor nélkül készült. És ha a hõség miatt épp nincs étvágyad, ezt a szilvás pitét akkor is szívesen fogod megenni.
Augusztusban érik az egyik legolcsóbb magyar gyümölcs, a szilva. Szerencsére nemcsak olcsó, hanem elképesztően egészséges is, kellemes savanykás íze kimondottan jól áll a nyári süteményekhez. Ehhez a cukor nélkül készült lepényhez meg pláne! Üdítő, hűsítő, a forró augusztus főnyereménye!!
Fahéjas szilvás lepényke
(16 db szelethez)
A rekkenő hűségben talán neked sincs kedved enni, de ennek a csábítóan finom szilvás sütinek te sem tudsz majd ellenállni.
Knap Daniella receptje
Hozzávalók:
Tetejére:
Így készítsd:
A tojásokat verd fel habosra az édesítővel és a vaníliával, majd add hozzá az alaphoz a felolvasztott vajat illetve a kefirt. Még egy kicsit folytasd a habverővel a keverést.
A lisztet és a sütőport kisebb adagonként forgasd a tésztába.
Egy 20X20cm-es tapadásmentes formát kenj ki vajjal, simítsd bele a tésztát.
A megmosott szilvákat vágd ketté, magozd ki. Mindegyik szilvadarab húsos felét mártsd egy kevés Cinnamon sweet és fahéj keverékébe.
A szilvadarabokat fahéjas oldalukkal lefelé sorakoztasd a tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben süsd szép világosra a lepénykéd! Kb. 30-35 perc alatt készül el.
A végeredmény: fahéjas illatú, habkönnyű süti!
Télen is készítheted, fagyasztott szilvával, vagy más gyümölccsel. Meggyel például isteni!