Nincs

Rogán: Tudjuk, ki pénzeli a mai tüntetést

Interjút adott a Magyar Időknek a Miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter. Rogán Antal ebben kifejtette: csak egy esetben érthető meg, hogy az ellenzék ma az utcára vonul.
  • Szerző: Ripost

Új kihívások vannak, ehhez új kormányzati struktúra kell. Lesznek változások, s a miniszterelnök a döntései előtt sokakkal fog konzultálninyilatkozta a Magyar Időknek a negyedik Orbán-kormány megalakításának kérdéseiről Rogán Antal.

Mint kifejtette, 2014-ben, amikor legutóbb kormányt alakított a Fidesz-KDNP, semmi nyoma nem volt a migránsválságnak, és az Európai Unióban sem hirdették fennhangon, hogy a nemzeti szuverenitás megszüntetésére és az Európai Egyesült Államok létrehozására van szükség.

Most viszont a magyarok egyértelműen eldöntötték, hogy nem akarnak migránsokat, magyar Magyarországot akarnak és európai Európát.

Ilyenkor nemcsak a határokat kell megvédeni, válaszolnunk kell például arra is, hogyan kezeljük a migránsok nélkül a népesedési problémákat. Több születendő gyerekre van szükség, ez pedig családközpontú kormányzást igényel - jelentette ki a Miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter.

Rogán Antal a mai tüntetésről is beszélt a napilapnak.

A választás lezajlott, de az ellenzék és az ellenzéki szavazók nagyon rosszkedvű és feszült állapotban vannak, nem fogadják el az eredményt. Ma éppen egy nagy tüntetést tartanak Budapesten - vetette fel a Magyar Idők, mire a miniszter azt válaszolta:

Magyarország döntött április 8-án, ráadásul a magyar választók egyértelmű többséggel hoztak döntést.

Mint mondta, megérti azt, hogy az ellenzéki pártok nem tudják elfogadni az eredményt, és talán még az is érthető, hogy akik kisebbségben maradtak az urnáknál, azok a csalódottság után az utcára vonulnak.

Ha békés keretek között marad, akkor mindez része egy demokratikus országban a vitakultúrának. Az viszont már egy másik történet, hogy Soros György emberei továbbra is nyíltan és agresszíven beleavatkoznak a magyar belügyekbe.

A mai tüntetést is a Soros-hálózat szervezi, Soros György pénzeli,

és a céljuk csak annyiban változott, hogy ha már megbuktatni nem sikerült, legalább meg kell gyengíteni azt a kormányt, amelyik következetesen küzd a bevándorlás ellen. Egész Európában ezt teszik, ezt tették Bécsben, Prágában és Pozsonyban is, nálunk is ez történik - mondta a miniszter.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?