A zöldséges masszából készült hamburgerpogácsák jóval egészségesebbek húsból készült társainál, ráadásul ennek még a húsimádók sem tudnak majd ellenállni! A hozzávalók szinte fillérekből megvannak és a rohanós hétköznapokon is gyorsan tálalható tartalmas vacsora!
Fogyókúrába remekül beilleszthető, zsemle nélkül önálló fogásként is ideális ez a nem mindennapi, szuper egészséges táplálék !
Zöldséges hamburger
Hozzávalók:
1/2 csésze búzadara
3 cékla reszelve
3 sárgarépa reszelve
3 levél kelkáposzta finomra vágva
1/2 hagyma felaprítva
2 gerezd zúzott fokhagyma
olaj a sütéshez
só, bors ízlés szerint, esetleg chili
Így készítsd:
Száraz serpenyőben óvatosan pirítsd le a búzadarát, míg szép világos barna színt kap, majd zárd le alatta a hőt.
Lassan keverj hozzá 2 dl forró vizet és folyamatosan kevergesd, nehogy becsomósodjon, majd hagyd kihűlni.
Egy kanál olajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát. Majd csavard ki a sárgarépából és a céklából a felesleges levet és tedd a hagymára. Add hozzá a felaprított kelkáposztát és pár percig párold össze a hozzávalókat.
Amikor kész, keverd hozzá a felpuhított búzadarát és sózd, borsozd ízlésed szerint.
Formázz hamburger pogácsákat a masszából, majd forgasd meg száraz búzadarában. Így nem tapad majd a serpenyőbe és jó ropogós lesz a kérge.
Forró olajban süsd 5-5 percig mindkét oldalát.
A hamburger pogácsákat helyezd puffancsba, zsömlébe, majd ízlésed szerinti zöldségekkel, szószokkal ízesítsd!
Találhatsz mellé olaj nélkül sült krumplit a receptet itt találod hozzá, de krumpli helyett sült zellerrel is szervírozhatod!