Nincs

A világ legnagyobb Disney-kastélya

330 millió potenciális látogató él a jövő tavasszal nyíló, sanghaji Disneyland vonzáskörzetében, nem csoda, hogy az amerikai cég belevágott történetének legambiciózusabb projektjébe. Még tart az építkezés, de fokozatosan a helyükre kerülnek a játékgépek, és már tart a személyzet kiválogatása, betanítása.
címkék:

Az építkezést 2011-ben kezdte el az állami tulajdonú Shanghai Shendi Group és a Disney. A kínaiaknak 57 százalékos tulajdoni részarányuk van az üzletben. A beruházás teljes költségvetése meghaladja az 5,5 milliárd dollárt.

Ebben is a csúcsra törnek

.A projekt részeként a szórakoztató létesítményeken kívül megépül két szálloda és a Downtown Disney bevásárlóközpont is. Már most büszkén emlegetik, hogy itt áll majd a világ legnagyobb és legösszetettebb Disney-kastélya.

Lesz, mire költeni a pénzt

Az elmúlt félévben a Disney 2 milliárd dollárral, 8 százalékkal növelte bevételeit, és a jövő évben még jobb eredményeket várnak, hiszen megnyílik a sanghaji Disneyland. Reményeiket arra alapozzák, hogy a 22 milliós nagyváros vonzáskörzetében már rengeteg jómódú kínai él, akik odavannak az amerikai dolgokért.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?