Létrehozva: 2017.02.01.

Hatalmas luxusvillát vett magának az MSZP leköszönt elnöke. Miből?

Nettó ötszázezer körüli fizetésébõl, párttársait is meglepve törökbálinti luxusházat vett az MSZP korábbi elnöke Tóbiás József.

Az álomház Törökbálint "milliomos-negyedében" a Tükörhegyen található. Ott, ahol csak a nagyon gazdagok, például médiasztárok engedhetik meg maguknak a villavásárlást. 

Tükörhegy fogalom az ingatlanpiacon, ez az újgazdagok Rózsadombja. Az inkább rejtőzködni szerető jómódú politikusok ritkán bukkannak fel arrafelé.

Éppen ezért szúrt sokaknak szemet a gazdagok körében az MSZP exelnökének megjelenése... A környékbeliek úgy tudják, hogy a Tóbiásék által megszerzett házra korábban több száz milliós jelzálog volt bejegyezve, aminek valóban ott a nyoma a bárki által elérhető ingatlannyilvántartásban.

Fedőnevet kapott a villa

Tóbiás József 2015-ös vagyonbevallásában, igaz meglehetősen homályosan, már felbukkant az álomvilla, amire 2014. november elsején, biztos ami biztos "előszerződést" kötöttek.

A ravaszdi megfogalmazás a 2015-ös parlamenti nyilatkozatban - nehogy bárkinek is szemet szúrjon - nem álomvilláról, házról, hanem  fedőnéven említve "beépített területről" szólt. Nyilvánvalóan azért, hogy az esetleg kutakodók ne foghassanak gyanút...

Akár 100 millióba is kerülhetett...

Hogy mennyit is érhet a volt MSZP elnök tükörhegyi álomvillája? Becslésekre vagyunk utalva. A mérete akár 3 nagyobb lakást is magába foglal - 273 négyzetméter-,  a tükörhegyi luxusdűlőben feleekkora házakért is elkérnek 60-70 milliót.

Így a belsőépítészettől, felszereltségtől függően Tóbiásék háza akár 100-120 milliót is megérhet.  Ráadásul a törökbálinti luxusingatlanok ára  alaposan meg is ugrott az utóbbi időben.

Hogy miből futotta Tóbiásnak erre a villára, nehéz még csak megtippelni is. Hivatalos, adózott parlamenti fizetése nettó 500 ezer körül van. Ebből él öttagú családjával, három gyermekével.

Rejtély, miből szedett össze ennyi pénzt

 2015-ös vagyonbevallásában azt állította, hogy alaposan el van adósodva, magánszemélyeknek és bankoknak akkor összesen 13 és fél millióval tartozott, hitel és baráti kölcsön címén.

Néhány hónap múltán aztán ezek a tartozások varázsütésre eltűntek,  lett a helyükön egy 10 milliós lakáshitel.

Ebből egészen biztosan nem tellett a törökbálinti álomházra, mint ahogy nem fedezhette a százmilliós vételt korábbi, feleekkora,  sokkal kevesebbet érő  szerény kis érdi házának eladása sem.

A magyar szocialisták exelnökének ezen kívül  csak egy 9 éves cseh Tatran motorkerékpárja van, amit örökölt valahonnan. Ezt évek óta mindig becsületesen be is vallja, nehogy baj legyen belőle. No meg még bérel egy Skodát.

No de miből lett hirtelen az álomvilla Tükörhegyen, az újgazdagok Rózsadombján? Sokan várják a szocialista politikus válaszát...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

magyarnemzet.hu

Beragadt a rajtnál Baranyi Krisztina, a balos pártok nélkül nem gyűlnek az aláírások

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-