Krausz Gábor
Összegyûjtik a San Francisco fölött gomolygó ködöt, aztán a szeszgyárban vodkás üvegekbe zárják a város illatát.
Ködfogó berendezések lepték el San Francisco utcáit, gyűjtik a város felett gomolygó ködöt, amiből vodkát(!) készítenek.
„Már évek óta foglalkoztat bennünket, hogy kellene valami sajátosat készíteni a város felett gomolygó sűrű ködből. Sokat agyaltunk, aztán kipattant a szikra, hogy elkapjuk a ködöt, friss vizet készítünk belőle, ízesítjük a várost körülölelő fenyők illatával, alkoholt adunk hozzá, és kész is a speciális vodkánk – mondja Caroy Shoemaker a szeszgyár tulajdonosa.”
„A ködből készített friss vízben ott van a város minden íze, sőt lehelete,aztán akármerre mész, viheted magaddal.”
A San Francisco-i üzemben odafigyelnek az ital évjárataira is, mert folyton más és más illatokat ad ki magából világváros, sőt más és más a köd állaga is..Ezért évente csak kétezer-ötszáz üveg vodkát készítenek ezzel a módszerrel. Az italnak meglehetősen borsos az ára, százhuszonöt dollárt kérnek egyetlen palackért.