A Kossuth-díjas énekesnõ nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is csodákra képes! A Ripost olvasóit beavatta a Bangó-család somlói galuskájának titkába!
A Bangóházi somlói galuska elkészítése egyszerű, mégis a megszokottól kicsit eltérő. Bangó Margit tökélyre fejlesztette ezt a különleges süteményt, a %RIPOST%-nak pedig elárulta az édesség titkát.
"Körülbelül 70 percre lesz szükség a nyalánkság elkészítéséhez. Először melegítsük a sütőt 180 fokra, majd lássunk hozzá az alapanyagok feldolgozásához" - kezdte a Kossuth-díjas énekesnő.
"A mazsolát áztassuk vízbe, a diót vágjuk durvára. A piskótához válasszuk ketté a tojásokat, keverjük fel a sárgájukat, adjuk hozzá a cukrot és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük az egészet sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd tegyük be az előmelegített sütőbe" - folytatta Margit.
"A kakaóport keverjük el vízzel, tegyünk hozzá cukrot és lisztet, és főzzük sűrűre. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot. Az elkészült piskótát vágjuk kockákra, az öntetet öntsük egy tál aljára, szórjuk bele a piskótakockákat, majd a mazsolát és a diódarabokat is, aztán ismét az öntet jöjjön. Tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjen. Kedves egészségükre!"
