RETRO RÁDIÓ

Íme, Bangó Margit különleges, anyák napi süti receptje!

Íme, Bangó Margit különleges, anyák napi süti receptje!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 04. 30. 19:09

A Kossuth-díjas énekesnõ nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is csodákra képes! A Ripost olvasóit beavatta a Bangó-család somlói galuskájának titkába!

A Bangóházi somlói galuska elkészítése egyszerű, mégis a megszokottól kicsit eltérő. Bangó Margit tökélyre fejlesztette ezt a különleges süteményt, a %RIPOST%-nak pedig elárulta az édesség titkát.

"Körülbelül 70 percre lesz szükség a nyalánkság elkészítéséhez. Először melegítsük a sütőt 180 fokra, majd lássunk hozzá az alapanyagok feldolgozásához" - kezdte a Kossuth-díjas énekesnő.

"A mazsolát áztassuk vízbe, a diót vágjuk durvára. A piskótához válasszuk ketté a tojásokat, keverjük fel a sárgájukat, adjuk hozzá a cukrot és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük az egészet sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd tegyük be az előmelegített sütőbe" - folytatta Margit.

"A kakaóport keverjük el vízzel, tegyünk hozzá cukrot és lisztet, és főzzük sűrűre. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot. Az elkészült piskótát vágjuk kockákra, az öntetet öntsük egy tál aljára, szórjuk bele a piskótakockákat, majd a mazsolát és a diódarabokat is, aztán ismét az öntet jöjjön. Tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjen. Kedves egészségükre!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.