Szerző Ripost

Létrehozva: 2015.11.03.

Olcsó, laktató és nagyon finom a krumplis-húsos fasírt!

Egyszerûen elkészítheted hétköznap vacsorára, de a vasárnapi ebédnél is megállja a helyét ez a bombasztikus ízû fasírt.

A fasírt az egyik legjobban variálható étel, elkészítése nem igényel sok időt és munkát. Ára sokkal barátságosabb, mint a színhúsé! Ízlésed szerint tehetsz bele húsokat, kenyérfélét, fűszereket. Arról nem is beszélve, hogy a fasírt remek rejtekhely a kevésbé népszerű, de annál egészségesebb zöldségek számára is.

Krumplis húsos fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 3 krumpli
  • 20 dkg zöldség ízlésed szerint / cukkini, gomba, kukorica vagy sárgarépa
  • 3 kanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • só, bors, 1 kk. olasz fűszerkeverék
  • olaj
  • 1/2 csésze ketchup
  • 2 evőkanál paprikakrém
  • Így készítsd:

  • Nagy lyukú reszelőn reszeld le a krumplit és a zöldséget, a hagymát vágd apróra.
  • Tedd egy nagyobb tálba a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.
  • Nyomkodd ki a reszelt krumpli levét, majd a felaprított zöldséggel illetve a hagymával együtt keverd a húshoz.
  • Dolgozd össze a masszát, majd egy kiolajozott sütőedényben formázd meg.
  • Kend meg a tetejét a ketchupos, paprikakrémes keverékkel
  • Tedd a sütőbe, 180 fokon süsd kb. 1 órát
  • Önmagában is kitűnő fogás, de szinte bármilyen köret jól illik hozzá!

    Hidegen, melegen egyaránt finom, másnap akár szendvics közé sajttal, zöldségekkel is csomagolhatod.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -