1°C
4°C

Lázár, Olimpia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Olcsó, laktató és nagyon finom a krumplis-húsos fasírt!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 11. 03. 12:04

Egyszerûen elkészítheted hétköznap vacsorára, de a vasárnapi ebédnél is megállja a helyét ez a bombasztikus ízû fasírt.

A fasírt az egyik legjobban variálható étel, elkészítése nem igényel sok időt és munkát. Ára sokkal barátságosabb, mint a színhúsé! Ízlésed szerint tehetsz bele húsokat, kenyérfélét, fűszereket. Arról nem is beszélve, hogy a fasírt remek rejtekhely a kevésbé népszerű, de annál egészségesebb zöldségek számára is.

Krumplis húsos fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 3 krumpli
  • 20 dkg zöldség ízlésed szerint / cukkini, gomba, kukorica vagy sárgarépa
  • 3 kanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • só, bors, 1 kk. olasz fűszerkeverék
  • olaj
  • 1/2 csésze ketchup
  • 2 evőkanál paprikakrém
  • Így készítsd:

  • Nagy lyukú reszelőn reszeld le a krumplit és a zöldséget, a hagymát vágd apróra.
  • Tedd egy nagyobb tálba a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.
  • Nyomkodd ki a reszelt krumpli levét, majd a felaprított zöldséggel illetve a hagymával együtt keverd a húshoz.
  • Dolgozd össze a masszát, majd egy kiolajozott sütőedényben formázd meg.
  • Kend meg a tetejét a ketchupos, paprikakrémes keverékkel
  • Tedd a sütőbe, 180 fokon süsd kb. 1 órát
  • Önmagában is kitűnő fogás, de szinte bármilyen köret jól illik hozzá!

    Hidegen, melegen egyaránt finom, másnap akár szendvics közé sajttal, zöldségekkel is csomagolhatod.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.