7 éve

Milliomos sztárok - érettségi nélkül

Anyu, apu nem örül, ha érettségi elõtt otthagyod a sulit, nem vigasz, de sok híresség is járt hasonló cipõben, mégis sokra vitték. Ebbõl persze nem következik, hogy neked is ez lenn az utad. Íme 7+1 sztár, akik nem a bizonyítványra gyúrtak, de ma már milliomosok, és sokak példaképei.

Szerző Keserû L. Zsuzsa

Robert de Niro - 150 millió dollár

17 évesen már kimaradt a középiskolából, a szakma fortélyait később tanulta meg színiiskolákban. Valamit a pénzcsináláshoz is konyíthat, hiszen saját filmstúdiója, étteremlánca is van, ahol egyébként magyar ásványvizet itat a vendégeivel.

 

Catherine Zeta-Jones - 45 millió dollár

15 évesen indult el Walesből Londonba, hogy ott csináljon karriert, és a 90-es évek végétől vált egyre ismertebbé az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő. Világcégek hirdetéseiben is szerepelt, így - dacára az elmúlt két magánéleti viharokkal tarkított esztendőnek - mintegy 45 millió dolláros saját vagyonnal rendelkezik.

 

Peter Jackson - 3 milliárd dollár

Már gyerekkorában is filmeket készített, akkor még Super 8-as kamerájával. Később fotóriporterként dolgozott nappal, és horrorfilmeket forgatott éjszaka. Mígnem A Gyűrűk Ura trilógia rendezőjeként olyan sikert aratott, hogy összeszámolni is nehéz a díjait. Vagyona pedig immár 3 milliárd dollárra rúg.

 

Larry Flynt - 500 millió dollár

Õ sem koptatta túl sokáig az iskolapadot, 15 évesen vonult be az amerikai hadseregbe. Jól kiismerte magát a sztriptízbárok világában, mire átnyergelt a szórakoztatóiparnak arra a szegmensére, amely kifejezetten felnőtteknek szól. A Hustler magazin alapítójaként az egész világ nagykorú közönsége megismerhette. Ezt a szakmát valóban nem lehetett volna megtanulni az iskolapadban.

 

David Karp - 200 millió dollár

Aki tumblizni szokott, az bizonyára jól ismeri David Karp nevét. David 15 évesen hagyta ott az iskolát, hogy rögvest megalapítsa webfejlesztő cégét, és létrehozza a Tumblr-t, ily módon teret engedve a bloggereknek és követőiknek. Alig három évvel később már átlagosan napi 2000 poszt jelent meg, amelyeket kb. 15 ezer felhasználó olvasott, kommentelt.

 

Simon Cowell - 80 millió dollár

Az EMI postázójában kezdte pályafutását 16 évesen Simon Cowell. És mára cirka 80 millió dolláros vagyonnal dicsekedhet köszönhetően többek között azoknak a televíziós tehetségkutató műsoroknak, amelyeknek impresszáriója volt (American Idol, Britain’s Got Talent, The X Factor).

 

Billy Joel - 160 millió dollár

A zenész Billy Joel hat Grammy-díjat tudhat magáénak, és világszerte 160 millió lemezét adták el. Végül egykori iskolája is úgy gondolta, megérdemli az érettségi bizonyítványt, és 25 évvel távozása után meg is ajándékozták vele. Vagyonát 160 millió dollárra becsülik.

 

Gisele Bündchen - 150 millió dollár

A világ legjobban fizetett szupermodelljeként nemrég visszavonuló 150 millió dolláros vagyon fölött rendelkezik. A brazil Gisele Bündchen a Versace és a Dior arca is volt, saját szandálmárkája van, és mindezt úgy érte el, hogy 14 éves kora óta nem ült iskolapadban. Igaz, a szakmában muszáj is korán kezdeni, hiszen egy 20 éves modell már szinte veteránnak számít.

Szerző Keserû L. Zsuzsa

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Perrel fenyegetőzik Molnár Anikó

vg.hu

Hatalmas lyukkal az oldalán repült 14 órát az Emirates egyik gépe

borsonline.hu

Miló Viki újra szerelmes, nem akárki rabolta el a szívét

mandiner.hu

Kizárnák Orbánt az EU-csúcsról, de Charles Michel szerint ez nem lehetséges

ripost.hu

Nem várt fordulat történt Fekete Dávid ügyében

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin-ügy: újabb dokumentumokat vizsgálnak a hatóságok

origo.hu

Ennyit keres Jakab Péter, de ennek ellenére „utál bejárni” a munkahelyére, mert az „tele van szar emberrel” - videó

travelo.hu

Új gyógyhelye lett az országnak, kereken a negyvenedik

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

ripost.hu

A színpadon villantotta meg formás idomait Optiz Barbi - Videó

ripost.hu

Szerencse és boldogság vár erre a 3 csillagjegyre júliusban

ripost.hu

Azonnal cselekedj, ha ezt látod a paradicsom alján