Létrehozva: 2024.07.17.

Sűrűbben járnak a hajók a Balatonon - ennyiért lehet idén felszállni rájuk

Nemcsak több hajó közlekedik a főszezonban a magyar tengeren, de idén bárki felszállhat a vadiúj katamaránokra is, a gyerekek pedig cirkuszhajóval is utazhatnak. Ilyen az idei hajós főszezon a Balatonon!

Szerző MZ/X

A sikeres előszezont követően javában tart a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt több útvonalon is sűrítette járatait a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART). A gyerekek örömére idén cirkuszhajó is közlekedik a magyar tengeren, a felnőttek esténkén felszállhatnak a chill hajóra, és teljes gőzzel üzemelnek a vadiúj katamaránok is.

hajó balaton katamarán Tomaj
Ilyen lesz az idei hajós főszezon a Balatonon! / Fotó: bahart.hu

Elkezdődött a főszezon a balatoni hajózásban

Azokban a balatoni kikötőkben, ahol csak hétvégén közlekedtek hajók az előszezonban, ott már hétköznapokon is lehet hajózni. Így a hét minden napján indulnak menetrendszerinti járatok a magyar tengernél, a kompokat pedig akár félóránál is gyakrabban használhatják az autósok és kerékpárosok, emellett a programhajók köre is tovább bővül idén: a szerdánként Siófokról kifutó esti chill hajóval, valamint a péntekenként Balatonfüredről és Fonyódról induló cirkuszkavalkád gyerekhajóval. Ezek mellett ki lehet próbálni a rendkívül népszerű, idén márciusban átadott két-két új katamaránt és kompot is. Előbbiek a legforgalmasabb útirányokon, vagyis Fonyód–Badacsony között, valamint a Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalon közlekednek. A kompok pedig szintén már a nyári menetrendnek megfelelően indulnak: Szántódrévből 7:00 és 23:30 között, Tihanyrévből pedig 7:15 és 23:45 között félóránként vagy akár gyakrabban is - írja közleményében a BAHART.

A programhajók több kikötőből is elérhetők

A fentiek mellett 15 kikötőből indul sétahajó, 13-ból naplemente sétahajó, 10-ből gyerek-, 9-ből pedig bulihajó. A megszokott gyerek- és bulihajókon kívül két újítással is készül idén a BAHART. A szerdánként Siófokról induló esti chill hajó utasai az új katamarán fedélzetén, kellemes háttérzene és egy koktél kíséretében élvezhetik a Balaton hullámait, míg a cirkuszkavalkád gyerekhajóval a kicsiknek kedvez a BAHART. A különleges, cirkuszi gyerekprogrammal Balatonfüredről és Fonyódról futnak ki a hajók péntekenként.

A diákok akár ingyen is hajókázhatnak a Balatonnál

A társaság a kedvezményeit is bővítette idén: a nyári szünetben 2024. június 22 - szeptember 1. között a Kajla útlevéllel rendelkező 6-11 éves gyerekek díjmentesen hajózhatnak a BAHART menetrendszerinti, települések közötti járatain. Június 1-től pedig a menetrendi hajókon jól bevált családi jegytípust kiterjesztették a séta- és gyerekhajós programokra is − a gyermekek számától függetlenül kedvezményes, fix díjjal. A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak. A BAHART jegypénztárakban az utasok SZÉP kártyával is fizethetnek, a sorban állást pedig elkerülhetik, hiszen előzetesen is megvásárolhatók a hajójegyek a jegy.bahart.hu oldalon.

Ennyibe kerülnek idén a jegyek a BAHART hajóira

Szántód - Tihany kompjárat

Települések közötti hajójáratok

Sétahajó

  • Személyjegy100%: 900 Ft
  • Személyjegy50%-os: 450 Ft kedvezménnyel 450.-
  • Személyjegy csoportos 25 fő felett: 720 Ft
  • Személyjegy 0-14 éves korig: 0 Ft
  • Személyjegy 14-25 éves korig: 450 Ft
  • Személyjegy EU 65 év feletti állampolgárok: 0 Ft
  • MÁV Start és GYSEV dolgozói igazolvánnyal: 0 Ft
Díjzóna és kedvezményfüggő; 975-2750 Ft/ fő, további részletek itt találhatók.1400-4250 Ft/ fő, program és kedvezményfüggő, a részletes árlista itt található.

Bulihajó

Gyerekhajó

Egyedi programhajók

  • 1,5 óra: 3600 Ft
  • 2 óra: 4000 Ft
  • 2 óránál hosszabb: 4500 Ft
  • 4 év alatt ingyenes
  • Felnőtt: 3500 Ft
  • Gyerek (14 éves korig): 2450 Ft
  • 4 éves kor alatt: ingyenes
  • Családi jegy: 10.700 Ft

Cirkuszhajó, esti chill hajó: gyerekeknek 4000 Ft, felnőtteknek 5000 Ft.


 

Forrás: bahart.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek