Létrehozva: 2022.07.12.

Érvek az online számlanyitás mellett (x)

A világ gyorsan változik, az idősebbek csak kapkodják a fejüket, a legfiatalabbak pedig már az új dolgokba születnek bele. A rendszerváltás előtt csak egy lakossági bank volt, a fizetését mindenki borítékban és készpénzben kapta, bankszámlájuk csak keveseknek volt – főleg azoknak, akik lakáshitelt vettek fel. Bankkártya pedig végképp nem volt, nem is beszélve az online bankolásról.

Berobbant az internet, jöttek a netbanki fejlesztések és nagy változást hozott, hogy otthonról lehetett szinte minden banki tranzakciót intézni. A következő lépés a mobilbank volt, itt is több kísérletet követően fejlődtek a megoldások az okostelefonok elterjedésével. Ha belegondolunk, 30 év alatt zajlottak le ezek a fenti változások: ma már állandóan online vagyunk, olcsó és gyors internet vesz körül bennünket és az 5G még csak most jön!

 

Digitális forradalom

A fejlődés elsősorban a bennünket körülvevő eszközök sokaságán, azok egyre gyakoribb összekapcsolódásán keresztül érzékelhető, de ez is gyorsan meg fog változni. Asztali PC, laptop, tablet, okostelefon és bármilyen eszköz, amelyben számítógép került beépítésre: autó, TV, lassan a hűtő is és a sort egyre újabb dolgokkal folytathatjuk, hiszen ma már nem az eszköz, hanem a kommunikáció módja került az első helyre. A folyamatos digitalizáció és online „eltolódás” pedig ahhoz vezetett, hogy a bankolás is átkerült az internet világába, ami számtalan előnnyel jár.

Ma már bárhonnan bankolhatunk. Fotó: 123rf.com

A pandémia időszakában ráadásul felgyorsultak ezek az események, berobbant a home office, az online vásárlások és ügyintézések. Így ma már szinte elképzelhetetlen, hogy valaki ne rendelkezzen netbankkal és ne az interneten keresztül intézze a különböző banki ügyeit. 

 

Legyen online számlánk!

A köznyelvben bankszámlának nevezett, pénzügyi intézmény által vezetett számlát a hatályos jogszabályok fizetési számlának nevezik. Azért ezt az elnevezést használják, mert pénzküldésre használható számlát manapság már nemcsak a hagyományos bankok vezethetnek, hanem új típusú, nem banki pénzforgalmi szolgáltatók is (Pl. Revolut, Paypal, Wise). 

Céljukat tekintve többféle számlatípust is megkülönböztethetünk:

Folyószámla: a felek tartozásairól és követeléseiről folyamatosan vezetett nyilvántartás. Folyószámláról beszélünk például a társasházi és közüzemi szolgáltatások esetében, ahol láthatod a befizetéseidet és tartozásaidat, és nyomon követheted az egyenleged alakulását. 

Fizetési számla vagy bankszámla: ez a leggyakoribb, pénzintézetek által vezetett számlatípus. Ide utalják a jövedelmedet, és amikor bankkártyáddal fizetsz, innen vonják le vásárlásod ellenértékét. Nem csak forint-, hanem devizaszámlád is lehet, ahol az elszámolás az általad választott devizában (például euróban) történik. Ilyet akkor érdemes nyitnod, ha bevételeid jelentős részét vagy a fizetésedet nem forintban kapod, illetve sok tranzakciót bonyolítasz devizában.

Megtakarítási számla: a bankszámlán lévő összeg után jellemzően csak kisebb kamatot fizetnek a bankok, ezért ha magasabb kamatot szeretnél, érdemes megtakarítási számlát nyitnod.

Speciális számlák: speciális, elkülönítési célokra letét- vagy fedezetszámlára van szükség. Ezeket jellemzően cégek használják, magánszemélyként ritkán fogsz találkozni velük. 

Napjainkban a legegyszerűbb dolog online számlát nyitni, hiszen a jogszabályok már ezt is lehetővé teszik. Ennek sarkalatos pontja az ügyfél „beazonosítása”, vagyis egy videókapcsolat keretében, az igazolványaink átküldésével kiegészített személyazonosság megállapítása. A legtöbb banknál van online számlanyitásra mód, meg fogunk lepődni, hogy ez ma már milyen gyors és egyszerű! Valóban már csak azok járnak bankfiókba, akik akarnak, mert a pénztári műveleteken kívül már minden banki tranzakció elintézhető online. 

 

Banki akciók, kedvezmények

A legtöbb bank értékeli, hogy nem terheljük a fiókban dolgozó munkatársait, ezért olcsóbb szokott lenni az online számlanyitás, mint a hagyományos bankfiókban megnyitott számla. Érdemes számlanyitás előtt végig gondolni, hogy mire van szükségünk és annak megfelelően megnyitni a bankszámlát. Akarunk hitelt felvenni? Gyakoriak a devizaműveleteink? Mekkora a havi forgalmunk, általában kinek utalunk, ők hol vezetnek számlát? És még sorolhatnánk.

A számlavezetéshez kedvezmények is kapcsolódhatnak, amennyiben a munkabérünket oda utaltatjuk, bizonyos összeget folyamatosan a számlán tartunk, vagy tranzakciókat bonyolítunk. A netbankot is használni tudjuk okostelefonunkon, azonban az erre a készülékre optimalizált applikációk használata általában egyszerűbb, gyakran egyéb funkciókkal is kiegészül. Ilyen például a bankkártyalimit-módosítás, költéseink kimutatása, többlépcsős, biztonságos online vásárlás és társaik.

Válasszuk a kényelmet, intézzük a pénzügyeinket online!

(x)

Jelen marketingközlemény nem minősül ajánlattételnek, a tájékoztatás nem teljes körű, ezért a további részletekről kérjük, tájékozódjon K&H Bank személyes ügyfélpontjain és a honlapján (www.kh.hu) elérhető, adott termékhez kapcsolódó üzletszabályzatból, általános szerződési feltételekből és hirdetményekből.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

magyarnemzet.hu

Marozsán Fábián elképesztő bravúrja a Grand Slam-elődöntős ellen + videó

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 185 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 45 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Fontos levél érkezik a napokban minden postaládába - ez áll benne!

MANIMÉKER

Tiéd lett a 910 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Érkeznek az szja-tervezetek: mutatjuk, mi a teendő!

MANIMÉKER

Tiéd lett a 780 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett a 650 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai