
Ezzel a trükkel többet nem fog felhabosodni az olaj sütés közben!
Elõfordult már veled, hogy a vasárnapi ebédet készítve, a hirtelen felhabzó olaj tönkretett az ételt? Ha a válaszod igen, akkor most megmutatjuk azt a filléres trükköt, amivel elkerülheted az olaj habosodását.
Bármilyen furcsa, de sok esetben az olaj habzása elkerülhetetlen. Ha fagyasztott vagy esetleg nedves ételt teszel a forró olajba természetes reakció, hogy az olaj habosodni kezd.
Sajnos az olajak ára és minősége sem garantálja, hogy ez veled soha nem történhet meg.
![]()
Léteznek azonban olyan konyhai trükkök, amikkel megelőzheted ezt a bosszantó dolgot anélkül, hogy minden sütés előtt lecserélnéd az olajat.
Ezért ne dobd ki a száraz kenyeret
Akár zsemlemorzsának is félreteheted a száraz kenyeret , de ha nem szeretnél pepecselni vele, akkor se dobd ki a használhatatlannak tűnő vekniket.
![]()
Ha sütés előtt, a felforrósodott olajba beleteszel néhány kocka száraz kenyeret, könnyedén megelőzheted a habosodást.
Ha már habzik, ne habozz
Ha nincs otthon épp száraz kenyér, akkor sincs minden veszve. Gyorsan szórj egy csipet sót a felfutó olajba. A habosodást leállítja és te gyorsan be tudod fejezni bosszúság nélkül a főzést.
![]()
A parafa is segít
Ha a főzéshez nyitottál egy üveg bort is, akkor kivételesen a parafa dugót ne az üvegbe tedd vissza! Egy gyors mozdulattal dobd bele az olajba. A trükk bombabiztos és villámgyors.
![]()
A köretnek nemcsak tepsiben a helye
Ha már főzöl, biztosan készítesz valamilyen köretet is, talán épp krumplit. Ilyenkor nincs más dolgod, mint egy karikát a forró olajba dobni belőle. Szépen lelohasztja a habos olajat ez a trükk is.
![]()
Forró és a hideg titkos találkozása
Előfordulhat, hogy nem a sütés elején jelentkezik a habzás, hanem a második vagy harmadik szelet húsnál. A megoldást ilyenkor, hogy egy kevés hideg olajat öntesz még az edénybe.
![]()




