Most érdemes aranyat venni! Lejjeb ment az ára!

Itt a lehetõség, hogy bearanyozd a jövõdet. Már 8400 forintért tiéd lehet egy szelet a brit királyi pénzverde aranytégláiból. Idehaza a BÁV fontolgat hasonló lépést. A Bank of America elemzõi mellett a német "crash próféta", Max Otte is aranyvételre buzdítja az embereket. S ha mindez nem lenne elég, az is köztudott, hogy a tõzsdeguru Soros György újabban aranybányákba fekteti a pénzét.

Szerző László Béla

Most érdemes aranyat venni, mert viszonylag olcsó a dollárhoz viszonyított unciánkénti ára, ami hosszú távon az arany javára fog változni. Az angolok pedig ezen felbuzdulva új befektetési formát alakítottak ki. Régebben is mód volt arany érme vagy rúd adásvételére, de az új konstrukciónak az a nagy előnye, hogy akár 20 fonttal (mintegy 8400 forint) is beszállhat az üzletbe a vevő, felső limit pedig nincs.

A tulajdonrész pedig bármikor eladható, vagy éppen növelhető. Attól sem kell tartani, hogy valaki ellopja az arany téglácskádat, mert azt a nap 24 órájában páncélteremben őrzik a brit védelmi minisztérium fegyveres őrei.

Soros is aranyat bányászna

Õsi okosság, hogy olcsón kell venni és drágán eladni. Természetesen, mint minden befektetés, így az arany értéke is nőhet vagy csökkenhet. A 2008-as válság idején 42,75 százalékkal nőt az értéke, de 2013-ban 27,14 százalékkal csökkent.

A Bank of America elemzői szerint a közeljövőben nehéz idők várnak a tőzsdei befektetőkre, ezért ügyfeleiknek az aranyba és a készpénzbe menekülést javasolják. Hasonlóképpen vélekedik a német “crash-próféta”, Max Otte is, aki előre megjósolta a 2007-2008-as gazdasági válságot. Õ szintén aranyvásárlásra buzdítja a németeket.

S ha ez nem volna elég, nem árt észben tartani, hogy a tőzsdeguru, Soros György is növelte aranybánya részvényeinek arányát. És már a jegybankok is igyekeznek külföldről a saját országukba hozni a "nemzet aranyát", ahogy azt korábbi cikkünkben már írtuk.

ÁFA elfeledve

Idehaza is bárki vehet négykilences tisztaságú (99,99%) befektetési aranyat. Ennek az egyik nem elhanyagolható előnye, hogy nem társul hozzá áfa-fizetési kötelezettség. S ha valaki hosszú távra tervez, akkor ezzel mindenképpen érdemes számolni.

Varga Balázs, a BÁV Zrt. kereskedelmi igazgatója a Világgazdaság Online-nak nyilatkozva pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az alacsony jegybanki alapkamat és az ingatlanpiacról hiányzó új lakások miatt az elmúlt fél évben jelentősen nőtt az érdeklődés az arany iránt, az emberek egyértelműen keresik a biztonságos, értékálló befektetési lehetőségeket.

A brókerbotrányok is hatnak

A BÁV-nál már tesztelik a várhatóan a harmadik negyedévtől elérhető Aranyszámlát, amelyen már tízezer forinttól – egy grammnál is kisebb tételekben – gyűjthető és bármikor hozzáférhető az arany.

Ez nem egy virtuális nemesfémszámla: letétben őrzik majd az aranyat, a mennyiségét havonta közjegyző ellenőrzi. Ennek a bizalom szempontjából különös jelentősége lehet a fiktív kötvénykibocsátások után – hangsúlyozta a BÁV kereskedelmi igazgatója.

Szerző László Béla

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

vg.hu

Elképesztő, emelt bérrel sem találnak szakácsot Hosszú Katinka bisztrójába

borsonline.hu

Több megyére riasztást adtak ki, jégeső is eshet

hirtv.hu

Fához kötözve találták meg a pornósztár meztelen holttesté

ripost.hu

Gyászol Balatonalmádi: Elhunyt Lajos bácsi, a strand fagyisa

mandiner.hu

Gúnyt űz a NATO-ból Magyarország tagsága a Politico szerint

borsonline.hu

Súlyos dolgokat állít az utolsó szó jogán VV Fanni feltételezett gyilkosa

mindmegette.hu

7 zseniális sütés nélküli desszert, ami tökéletesen hűsít a kánikulában!

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

ripost.hu

Előkerült a nagyi régi, régi receptje: benne rejlik a tökéletes savanyúság titka

ripost.hu

Kemény mondatok: Összecsapott Varga Irén és Gáspár Laci

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

További cikkek

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 770 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Ilyen szereket vigyél magaddal a nyaralásra

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 680 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 580 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 490 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 360 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 292 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 202 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai