MANI

Hatalmas bejelentést tett Bill Gates: 45 év után ezt is meglépte

Otthagyja a Microsoftot a cég alapítója, Bill Gates.
  • Szerző: Ripost

Elérkezettnek látta az időt Bill Gates, a Microsoft alapítója, hogy a LinkedIn-profilján bejelentse: kilép a redmondi cég igazgatótanácsából. A döntést azzal indokolta, hogy a jövőben szeretne több időt és figyelmet szentelni a klímaváltozással, az egészségüggyel és az oktatással kapcsolatos jótékonykodásnak.

Fotó: AFP

Gates nemcsak az 1975-ben alapított Microsoft igazgatótanácsától, de a Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaságban betöltött pozíciójától is visszalép. Teljesen azonban nem szakít előbbivel, a jövőben a redmondi cég vezetője, Satya Nadella mellett lesz technológiai tanácsadó.

A bejelentésre reagálva Nadella is kiadott egy közleményt, amelyben arról ír, nagyon hálás Gates barátságáért, és örül, hogy bizonyos szempontból továbbra is együtt dolgoznak majd.

Bill Gates 1975-től egészen 2000-ig volt vezérigazgató a Microsoftnál, majd 2008-ban döntött úgy, hogy felhagy a napi munkával a cégbe. Ezek után az igazgatótanács elnökeként dolgozott tovább, ám végül 2014-ben ezt a pozícióját is feladta.

A Microsoft atyja már korábban is komoly energiát szentelt a 2000-ben létrehozott Bill és Melinda Gates Alapítvánnyal kapcsolatos munkájára. Néhány évvel ezelőtt a Google-alapító Larry Page és az alapítvány mintegy 12 millió dollárt (kb. 3,1 milliárd forint) különített el egy univerzális influenza elleni vakcina kifejlesztésére, ami a legtöbb vírustörzs ellen védene.

A koronavírus elleni küzdelemre nemrég 100 millió dollárt ajánlottak fel.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?