Létrehozva: 2023.02.24.

Melyik streamingszolgáltató a jó választás 2023-ban?

Februárban új szolgáltató kezdte meg magyarországi működését, így tízre bővült a választható előfizetések száma. Melyik streamingcsatornára éri meg előfizetni idén?

Szerző MZ/X

A SkyShowtime nevű streaming szolgáltató tartalmai február közepén váltak elérhetővé a magyar otthonokban. Ezzel tízre bővült azon szolgáltatók száma, akik visszanézhető tartalmakat kínálnak egy bizonyos havidíjárt cserébe. A Magyar Filmadatbázis három tényező- a költségek, az elérhető tartalom típusa és a megtekintéshez támogatott eszközök száma- alapján értékelte a főbb platformokat, hogy segítsen eldönteni: melyikre érdemes előfizetni 2023-ban?

A karácsonyi filmek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a rengeteg streamingszolgáltató programkínálatában is
Melyik streamingcsatornára éri meg előfizetni idén? Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

A legdrágább és legnagyobb streamingszolgáltató

Jelenleg a Netflix a legdrágább streaming szolgáltatás Magyarországon. Három különböző csomagot kínálnak 2490, 3490 és 4490 forintért. Bár elsőként érkeztek a piacra és hatalmas filmkollekcióval rendelkeznek -köztük magyar filmekkel is-, úgy tűnik, a tartalom mennyisége háttérbe szorítja a minőséget. Ráadásul épp most szigorítják a jelszómegosztási lehetőségüket. A teljes képhez viszont az is hozzátartozik, hogy az elmúlt években sikerült a világ legnagyobb hírességeit, többek között Ryan Goslingot és Chris Evanst is foglalkoztatniuk és Oscar-díjra is jelölték már tartalmukat-írja a mafab.hu.

A családosok főleg ezt választják 

A Disney+ is egy népszerű választás, főleg a családok körében. Havi 2490 forintért kínálnak szinkronizált tartalmakat, elsősorban családi filmeket és vígjátékokat. Akár 4 eszközön is streamelhető egyszerre az ott található tartalom. Az egyik legkiterjedtebb kollekcióval rendelkeznek, amely a Marvel, a Star Wars, a Walt Disney Pictures, a Pixar, a Star és a National Geographic filmeket foglalja magába. Ráadásul a Disney-filmek jellemzően másfél hónappal a mozibemutatót követően meg is jelennek a platformon. Sőt, az amerikai ABC tévécsatorna és a FOX tartalmai is elérhetők ezen a platromon, amelyek a nők számára vonzó témák sokszínű választékát kínálják.

A mozifilmek kedvelőinek

Az HBO Max az HBO GO-t váltotta fel, és havi 2390 fontért széles körű tartalmat kínál, ami egyszerre három eszközön is nézhető. Az egyik legátfogóbb eredeti gyűjteményt kínálja, amely olyan népszerű sorozatokat tartalmaz, mint a Trónok harca, a Maffiózók, a Sárkányok háza és a The Last of Us. Emellett az HBO Maxon az összes Warner Bros. film, például a Batman és az Elvis, a mozibemutatót követő heteken belül elérhetővé válik. A gyermekek számára pedig jelen vannak a DC képregények adaptációi, a Harry Potter-filmek és a Cartoon Network megjelenései.

streaming,youtube,netflix,film,tablet
Fotó: Paolo De Gasperis / Shutterstock

A thrillerek kedvelői ezt szeretni fogják

Az Apple TV+ havi 1890 forintért érhető el és akár 5 egyidejűleg használható készüléket is engedélyez. Programkínálatuk középpontjában a színvonalas thriller sorozatok állnak, amik heti rendszerességgel érkeznek, legalább egy-egy prominens hírességgel a főszerepben. Ráadásul továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a saját gyártású filmjeikkel, amit a tavaly megjelent, háromszoros Oscar-díjas Coda című film is bizonyít.

Az új szolgáltatóról

A SkyShowtime már most hatalmas tartalomtárral rendelkezik, amely a Sky, a Showtime, az NBC, a CBS és a Comedy Central műsorait, valamint a DreamWorks Animation, a Universal Pictures és a Paramount Pictures filmjeit tartalmazza. Emellett a Nickelodeon gyermekműsorai is elérhetők itt. A havi előfizetési díj 999 forinttól 1990 forintig terjed. Olyan népszerű filmek találhatók itt, mint a Top Gun: Maverick, a Minyonok és a Jurassic World filmek. A platformon magyar tartalmak is megtalálhatóak, például A besúgó és az Aranyélet két évada.

Ez az egyik legolcsóbb szolgáltató

Az Amazon Prime mindössze havi 899 forintos áron érhető el, de csak miután lejárt a 30 napos ingyenes próbaidőszak. A platformon nagy hangsúlyt kapnak a tévésorozatok és a sci-fi tartalmak, valamint a videojátékok filmadaptációi. Emellett olyan népszerű blockbustereket is kínál, mint A Gyűrűk Ura és annak előzménysorozata, A hatalom gyűrűi, amiket egyszerre akár három eszközön is nézni lehet.

streaming,youtube,netflix,film,tablet
Fotó: Tero Vesalainen / Shutterstock

Egyéb lehetőségek

A hazai felhozatalt tovább színesíti többek között a Filmio, amely kizárólag magyar filmeket kínál 1190 Ft havidíjért, illetve a Telekom TVGO, amely rendkívül erős a hollywoodi sikerfilmekben, mindezt 1500 Ft/hó áron. Aztán itt van még a Cinego 1790 forintért havonta, ami főként a művészfilmekre fókuszál, végül pedig a közelmúltban indult RTL+ is, amin többek között a Zámbó Jimmyről szóló filmsorozat nézhető 1990 forintért havonta.

 

Szerző MZ/X

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek a képek valódiak, pedig akár a jövőben is készülhettek volna - megdöbbentő fotók

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

magyarnemzet.hu

Elképesztő, amit Sallai a németektől kapott a pocsék tizenegyese után + videó

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!