MANI

Szerző MZ/X

2 hónapja

Kútfúrásra és napelemre is költhető az itt elnyert ingyenpénz

Nem csak önkormányzatok, magánemberek is nyújthatnak be pályázatot villamos energia, ivóvíz biztosítására és szennyvízkezelési rendszer kialakítására. Íme a részletek!

Akár napelem telepítésre, kútfúrásra vagy víztározó építésére is fordítható az elnyert pénz, amit ráadásul vissza sem kell fizetni! A következő feltételekkel lehet pályázni.

Kik pályázhatnak?

Tanyán élők, gazdálkodók pályázhatnak. Egészen pontosan azok a 18. életévét betöltött emberek, akik a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban (folyamatosan) életvitelszerűen a fejlesztéssel érintett tanyán, mint lakóhelyén, vagy a lakóhelyével azonos településhez tartozó tanyán, mint tartózkodási helyén éltek. Ezt a lakcímkártya és a személyazonosító igazolvány másolatával kell igazolni, a kérelemhez való csatolással. Fontos az is, hogy a tanyának legalább részben sajátunknak, vagy legalább részben valamelyik közeli hozzátartozónknak a tulajdonában kell lennie-olvasható az agroinform.hu-n.

Fotó: Shutterstock

Mire lehet pályázni?

Az elnyerhető támogatásból többek között háztartási léptékű szigetüzemű, vagy hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer kiépítését, villamosenergia-ellátást biztosító fejlesztéseket-beleértve a megújuló energiával történő fejlesztést- kútfúrást, vízbeszerző, vízkezelő, víztározó, vízelosztó, víztisztító létesítményeket lehet építeni, vagy épp háztartási törpe-vízművet. Költhető a pénz még egyedi szennyvízkezelő berendezésre, vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés létesítményre is.

Mekkora összegre lehet pályázni?

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 6,2 millió forint lehet úgy, hogy ennek az összegnek kell a teljes költségvetés 95%-ának lennie.

Fotó: Pixabay.com

Meddig lehet benyújtani a pályázatot?

A támogatási kérelmek benyújtására a harminchatodik szakasz zárásáig, azaz 2023. június 5. napjáig van lehetőség.

Kell-e hozzá önerő?

Igen, kell, méghozzá a támogatást igénylőnek legalább a projekt összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie.

Pályázni, további információt találni pedig ide kattintva lehet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!