MANI

Szerző MZ/X

2 hónapja

Jó hír a kutyásoknak: újabb áruházlánc lett állatbarát

Az egyik legnagyobb sportáruház is úgy döntött, hogy négylábúakat is beenged az üzleteibe, a következő szabályok betartása mellett.

„Egy hosszabb, sikerrel zárult tesztidőszak után mi is megnyitjuk áruházaink kapuját négylábú barátaink előtt. Köszönjük partnereinknek és tesztáruházainknak a sok segítséget abban, hogy megtegyük ezt a lépést és a megfelelő szabályzatot tudjuk kialakítani" -olvasható a Decathlon közösségi oldalán. Az imént említett szabályzat pedig a következő.

Nem csak kutyák, macskák is

A sportáruház weboldalán olvasható szabályzat szerint az áruház területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül kis- és nagytestű kutyák, macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb házi kedvencek is beléphetnek. Madarak, vadállatok, egzotikus állatok, valamint haszonállatok viszont nem. A kutyákon kívül más állatot viszont csak kifejezetten erre a célra megfelelő, speciális hordozótáskában vagy ketrecben lehet bevinni.

Így mehetsz a kutyáddal az áruházba

Pórázon, vagy hordozóban, chippel ellátva, veszettség ellen beoltva. A felvezető/behozó személynek magával kell vinnie a kutya oltási könyvét, vagy az állat útlevelét, ami a szakszemélyzet, biztonsági személyzet kérésére fel kell mutatni. Fontos, hogy a kutyát csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására alkalmas. Csak egészséges, jól szocializált, megfelelő idegrendszerű, tiszta, ápolt állatot lehet bevinni az üzletbe, aki más testi épségét, egészségét nem veszélyezteti, nyugalmát nem zavarja meg, félelmet nem kelt és/vagy anyagi kárt nem okoz.

Fotó: Pixabay.com

Ha kár okoz az eb, a gazdi fizet

Az áruház területén az állat minden cselekedetéért a felvezető, a hordozóban behozó személy, valamint az állat gazdája a felelős. Amennyiben az állat az áruház területén piszkít, azt a felvezető/behozó személynek kötelező higiénia szempontból is megfelelő módon feltakarítania és egyben az áruház információs pultjában lévő munkatárs számára jelezni az eseményt, és kérni fertőtlenítő takarítást. A behozott állat által elkövetett sérülést okozó agresszió rendőrségi feljelentést von maga után.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!