Létrehozva: 2021.11.23.

Itt lesz idén karácsonyi vásár a fővárosban

Összegyűjtöttük azokat a helyszíneket, ahol jókat lehet enni és inni Budapesten. Aki kedveli a karácsony ízeit vagy a korcsolyázást, ide látogathat el idén.

Tavaly a járvány miatt elmaradtak a karácsonyi vásárok szerte az országban, idén azonban sok helyen megtartják őket. Mivel a járvány újra tombol, a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra, például csak védettségi igazolvánnyal látogathatók ezek a rendezvények. Íme a legnagyobb fővárosi helyszínek.

Képünk illusztráció

Megnyílt az adventi vásár a Vörösmarty téren

November 19-től várja a látogatókat a főváros legnagyobb karácsonyi és adventi vására. December 1-től fényfestéssel, gyertyagyújtással és koncertekkel is készülnek a szervezők. December 5-én, vasárnap pedig ellátogat a térre az igazi Mikulás, Joulupukki is. A maszk csak az árusoknak köszönhető, és a járvány miatt idén először bevezetik a készpénzmentes vásárlást is. Minden további információ megtalálható a budapestikaracsony.hu weboldalon.

Advent a bazilikánál

Ebben az évben visszatérnek a gasztro és kézműves kiállítók a Szent István térre és ahogy minden évben, úgy idén is feldíszítésre kerül egy hatalmas, közös karácsonyfa, ami az óriás adventi koszorúval és betlehemi jászollal együtt lesz megtekinthető. November 28-tól pedig minden vasárnap sor kerül az adventi gyertyagyújtásra is-olvasható az esemény weboldalán. A rendezvény sorozat részeként lesz fotókiállítás, koncertek, jégpálya, fényfestés és selfi automata is.

Képünk illusztráció

Várkert Bazár Advent

November 22-étől egészen december 30-ig várják az advent alkalmából a látogatókat a Várkert Bazárba is. Lesznek kézműves és színházi programok, koncertek, mozi és persze iparművészeti vásár is, aminek részeként idén a Covid-árvák számára rendeznek jótékonysági gyűjtést. A részletes programok itt találhatók.

Advent a Müpánál

November 30-tól régi kedvencekkel és új előadásokkal várja a kisebbeket és nagyobbakat a Müpa Sátor, és különleges zenei meglepetéssel tér vissza a jégpálya is, ami december 4-én nyit majd. Itt a látogatók a csodás dunai panoráma mellett immáron élőzenére korcsolyázhatnak a több mint 300 négyzetméteres, fedett korcsolyakörön-olvasható a Müpa honlapján.

Képünk illusztráció

Advent a város felett

Ünnepi hangolódás vette kezdetét november 14-én a Westend Tetőkertben is. A Winter Wonderland (téli csodavilág) nevet viselő rendezvénysorozat egészen az év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal. A rendezvényhelyszínére a belépés ingyenes, a jégpálya pedig a 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek az. 10 éves kor felett a belépő 1.500 forint.

Advent Óbudán

November 26-tól egy hónapon át színes programokkal, koncertekkel, kézműves vásárral és izgalmas gasztroélményekkel várják a látogatókat Óbudára. Az Advent Óbudán 2021 programsorozat keretében két helyszínen is lehetőség lesz ingyenes korcsolyázásra: szokás szerint a Fő téren, illetve idén első alkalommal a Békásmegyeri piac közösségi terén. Újra forog majd a Szentháromság téren a körhinta is, és lesznek ingyenes koncertek is. Ezek mellett lesz adventi vásár a XI., a XII., és XVIII. kerületben is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bizarr jelenettel folytatódik a TV2 sikerműsora

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Sosem látott akciót jelentett be a Lidl

MANI

Felújítanád a lakást, de nincs sok pénzed rá? Hallottál már az Újrahasználati Központról? Megmutatjuk neked a kincseit

MANI

SZÉP kártya tulajdonosok, figyelem: eddig költhető el adómentesen a tavalyi juttatás

MANI

Erre figyeljünk a lakásbiztosítás váltásakor