Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.07.21.

Tipikus sörhibák - mire figyeljünk kóstoláskor?

Nincsen annál lehangolóbb, mint amikor egy hosszú nap után végre belekortyolunk a sörünkbe és az furcsán rossz ízû. De mire kell figyelni?

Ecetes, savanyú íz: ecetbaktérium jelenlétére utal, ami azt is jelenheti, hogy nem megfelelő körülmények között állították elő a sört.

Záptojás szag: ebben az esetben az élesztő bomlásnak indult a sörben, ezért érezhetjük annak szúrós, esetleg kénes, kellemetlen szagát.

Gyümölcsös illat: lager típusú söröknél jelenhet meg hibaként, túl magas hőmérsékleten erjesztett élesztő okozza.

Kocsmaszag: ha ezt érezzük, akkor a sör már áporodott.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek