RETRO RÁDIÓ

Tipikus sörhibák - mire figyeljünk kóstoláskor?

Tipikus sörhibák - mire figyeljünk kóstoláskor?
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 07. 21. 20:55

Nincsen annál lehangolóbb, mint amikor egy hosszú nap után végre belekortyolunk a sörünkbe és az furcsán rossz ízû. De mire kell figyelni?

Ecetes, savanyú íz: ecetbaktérium jelenlétére utal, ami azt is jelenheti, hogy nem megfelelő körülmények között állították elő a sört.

Záptojás szag: ebben az esetben az élesztő bomlásnak indult a sörben, ezért érezhetjük annak szúrós, esetleg kénes, kellemetlen szagát.

Gyümölcsös illat: lager típusú söröknél jelenhet meg hibaként, túl magas hőmérsékleten erjesztett élesztő okozza.

Kocsmaszag: ha ezt érezzük, akkor a sör már áporodott.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.