RETRO RÁDIÓ

Tuti tippek az ízletes disznósülthöz: így nem ronthatod el

Tuti tippek az ízletes disznósülthöz: így nem ronthatod el
R.A.
Szerző
R.A.
Létrehozva2017. 03. 19. 11:15

A háziasszonyok és a nagymamák tárháza praktikákból kifogyhatatlan. De vajon tudjuk, hogy melyik hús esetében mire kell figyelnünk? A Ripost segít a disznóhús elkészítésében. Néhány apró praktika a konyhába.

- A disznósült színe akkor lesz szép, ha bevagdaljuk és sóval, olajjal bekenjük, mielőtt a sütőbe tesszük. Mindig öntsünk a hús mellé egy-két evőkanál vizet, hogy a zsír ne égjen oda.

- A disznóhúst teljesen süssük át. Sohase hagyjuk félig nyersen, angolosan, mert nehezen emészthető. Piros és ropogós lesz a sült, ha a pecsenye levével vagy sörrel locsoljuk sütés közben.

- A sertéssült még ízletesebb lesz, ha sütéskor a hús mellé két-három gerezd fokhagymát vagy kettévágott vöröshagymát is teszünk.

- A disznóhúst legjobb sütőben sütni, de a tűzhely lapján, lábosban vagy serpenyőben is elkészíthetjük. Azonban a sütőben egyenletesebben sül, mint más módokon. A sütőt mindig magas hőmérsékleten melegítsük elő, majd ha betettük az ételt, csökkentsük a hőfokot. Így lesz a hús a legegyenletesebben átsülve.

- A sertéshús elkészítését már a szeletelésénél el tudjuk rontani. Alapszabály, hogy a rostokra merőlegesen kell a húst szeletelni. Fontos, hogy egyenletes vastagságú legyen a hússzelet, mert az egyenetlen szeletnek egyik fele szárazra sülhet, míg a vastagabb fele rágós marad.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.