RETRO RÁDIÓ

Tuti, hogy eddig rosszul olvasztottad ki a csirkét!

Tuti, hogy eddig rosszul olvasztottad ki a csirkét!
KF
Szerző
KF
Létrehozva2016. 12. 28. 10:15

Ha eddig a fagyasztóból a hûtõbe tetted át az ételt, akkor van egy rossz hírünk: az egészségedet kockáztattad! A szakemberek szerint ez a kiolvasztás biztonságos módja.

Így kell JÓL kiolvasztani a csirkét:

1. lezárható zacskóba tenni

2. majd egy tál hideg vízbe tenni

Bár biztonságos és jól bevált módszernek tűnik, ha a lefagyasztott ételt a hűtőben tárolva olvasztjuk ki, svéd kutatók szerint a helyes út az lenne, ha a fagyott húst vagy halat egy lezárható zacskóba pakolnánk, majd egy tál hideg vízbe téve olvasztanánk ki.

 

Miért jó?

• A fagyasztott csirke vízbe téve sokkal gyorsabban olvad, mivel a víz hatékonyabban vezeti a hőt, mint a levegő.

• Ami pedig még fontosabb: a gyors olvadás és a hideg víz miatt nem tudnak baktériumok megtelepedni és kifejlődni az ebédünkön!

• A vízben olvasztott csirke íze teltebb, finomabb, mintha hűtőben vagy mikróban végeznénk az olvasztást.

 

Fontos!

A kiolvasztott ételt minden esetben minél hamarabb készítsük el és együk meg!

A szakértők szerint mikróban csak akkor olvasszunk húst, ha azt főzni szeretnénk – különben a húsunk túl kemény és rágós marad, hiába sütögetjük puhító praktikákkal.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.