Létrehozva: 2022.08.15.

Ne tegyük tönkre a gyerek gerincét, így válasszunk iskolatáskát

Hamarosan jön a nagy nap, véget érnek a gondtalan hetek, a gyerkőcök ismét beléphetnek az iskola kapuján. Sokan most indulnak el iskolatáskát venni. Lássuk, mire kell ügyelni, hogy a legegészségesebbet, legjobbat válaszuk ki a kicsiknek.

6-7 éves korban a gerinc még porcos, így a helytelen tartás, illetve táskaviselet esetén merevebbé válhat a gerinc, vagy korai porckopás is kialakulhat. Éppen ezért az oldaltáska viselését a kicsiknek még egyáltalán nem ajánlják a szakemberek, mert fontos, hogy szimmetrikus legyen a terhelés, különben korán gerincferdülés alakulhat ki. A jó iskolatáska ergonomikus, jól illeszkedik a gerincoszlopra. Az iskolatáska kiválasztásakor figyelni kell a pánt szélességére, a háti rész merevítettségére, párnázottságára. Fontos, hogy a pánt állítható legyen, a vállvonal fölé és a csípőlapát alá ne kerüljön. Amelyiken derékpánt is található rajta, az még jobb, mert még könnyebbé teszi a terhek cipelését. Különösen a kisgyerekek számára a legjobb megoldás a gurulós fazon. Ha mégis a hátitáska mellett tesszük le a voksunkat, akkor ügyeljünk rá, hogy a táska súlya telepakolva 2,5-3 kilogrammnál ne legyen több.

7 fontos szempont, ami segít a vásárláskor

1. A gyermek vegyen részt az iskolatáska vásárlásban. Engedjünk neki különféle modelleket felpróbálni, kabátban is. Így győződhetünk meg róla, hogy télen-nyáron egyaránt kényelmes viselet lesz-e a táska gyermekünk számára. És természetesen az is fontos, hogy kedvelje, mert neki kell hordania.

2. A kényelem érdekében ügyeljünk rá, hogy az iskolatáska tökéletesen igazodjon a gyerkőc hátához, ne lógjon túl a vállán, a vállpántja legalább 4 cm széles, párnázott valamint könnyen, ugyanakkor akadálymentesen állítható legyen.

3. Törekedjünk minél alacsonyabb önsúlyú táska kiválasztására. Elég sok nehéz könyvet és füzetet kell majd az iskolába cipelni, ezért is nagyon fontos, hogy csökkentsük gyermekünk terheit.

4. Tartsuk szem előtt a könnyű kezelhetőséget. Legyen az iskolatáska egyszerűen nyitható, gyors hozzáférést biztosítva a könyvekhez, tanszerekhez. Az oldalzsebek zárhatóak legyenek és biztosítsanak elegendő helyet például egy vizes palacknak vagy esernyőnek.

5. A tárolórekeszek száma egyéni ízlés kérdése. Legyen legalább egy könyv tartó rekesz a táskában. A nehéz tartalmat tegyük közel a háthoz, az egyenletesebb súlyelosztás érdekében. Figyeljünk a táska stabilitására. Sem üresen, sem töltve nem szabad az iskolatáskának feldőlnie, mert azzal nagyon sok kellemetlenséget okozhat a gyermeknek.

6. Válasszunk víztaszító impregnálással ellátott modellt, így védve a táska tartalmát az esőtől és nedvességtől. Fordítsunk figyelmet a biztonsági tényezőkre is. Legyen fényvisszaverő anyagbetét a táska elején, oldalán és a vállpántokon is a gyerekek jobb láthatóságáért a sötétben.

7. Ne engedjünk a pillanatnyi szeszélynek, sokszor a ma még kedvenc mesehős holnap már ciki lesz. Válasszunk időtálló motívummal díszített táskát, ami éveken keresztül társ lehet az iskolai hétköznapokban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült üzenetben fenyegeti szövetségeseit

metropol.hu

Házasság első látásra: „Gáz!” – kiakadtak a rajongók Peti nyaralós fotója láttán

vg.hu

Gyorsforgalmi átadás-dömping: kedden újabb autóutat adnak át Magyarországon

ripost.hu

Ronaldo és Messi őrületes csatát vívtak, amíg te aludtál

hirtv.hu

Paláver – Rost Andrea egyelőre megúszta: Magyar Péter arra utasította a világhírű énekest, hogy tempósabban énekeljen + videó

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. május 4-10.: a szerdai újholdnál megtalálhatjuk a közös nevezőt

magyarnemzet.hu

Jövő héten érkezik a végrehajtó, bezárhatják a legendás budavári cukrászdákat

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.beol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-