Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
Létrehozva: 2018.07.15.

8 fantasztikus hely Magyarországon, ahová vidd el a gyerekedet

Nem tudtok külföldre utazni a nyáron? Semmi baj! Magyarország telis-tele van olyan helyekkel, amelyek óriási élményt jelentenek a gyerekeknek. Megmutatjuk, hova vidd el õket mindenképpen!

Nincs túl sok szabadságod, és a gyerekekkel hosszú utazásra sem akarsz vállalkozni? Semmi gond: Magyarország is rengeteg élményt tartogat, csak ismerni kell a legjobb helyeket. Eláruljuk, hova menj a gyerekkel, akár egy hétvégi napon, akár hosszasabb nyaralás keretein belül.

Kányavári Sziget - Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum

A Balaton melletti bivalyrezervátumban Magyarország legnagyobb bivalycsordája éli mindennapi életét. Emellett találkozhattok egy szürkemarha gulyával, és piknikezhettek is. A bejárat épületben interaktív kiállítás ismerteti a Kis-Balaton élővilágát, a gyerekek az állatsimogatóban léphetnek közvetlen kapcsolatba az állatokkal, külön jegy ellenében lovaskocsival is körbe lehet utazni a rezervátumot.

Nyitva tartás: Egész évben, ünnepnapokon is nyitva. Nyáron 9 és 19 óra között látogatható.

Belépő: felnőtt: 800 Ft, kedvezményes: 700 Ft, 3-14 éves korig 500 Ft.

Bakonybél: Pannon Csillagda

Magyarország első számú csillagászati ismeretterjesztő élménycentruma nemcsak modern távcsőparkja miatt egyedülálló, hanem azért is, mert 3D-s planetáriumi előadással, interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítással is várja az érdeklődőket. A kicsit nagyobbak, iskolások érdeklődésére tart számot elsősorban.

Nyitva tartás: keddtől vasárnapi 10 és 18 óra között tart nyitva, az éjszakai programokra előzetes bejelentkezés szükséges.

Belépő: felnőtt 2200 Ft, diák 1800 Ft, családi (2 felnőtt, 3 gyerek) 5800 Ft.

Székesfehérvár: Bory-vár

Bory Jenő székesfehérvári építész és szobrászművész szinte egymaga építette fel a várat azon a telken, amelyet a város melletti Mária-völgyben 1912-ben vásárolt meg. Nem annyira épületnek, mint inkább, műalkotásnak, szobornak tekintette a várát, amelyet évről évre bővített. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem, szobrok, képek, műtárgyak - ezt mind megcsodálhatjátok, ha ellátogattok ide.

Nyitva tartás: november 16.-ig minden nap 9 és 16 óra között tart nyitva.

Belépő: felnőtt 1500 Ft, diák 700 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Tihany: Levendula-ház

Érdemes kihasználni a levendula-virágzás hátralevő napjait! Tihanyban interaktív kiállítással, élménykerttel, ajándékbolttal, teázóval, kézműves és természetismereti programokkal, és természetesen fantasztikus illatú levendulával vár a tihanyi Levendula-ház. Érdemes beiktatni a balatoni kirándulások programjába.

Nyitva tartás: június 1-től augusztus 31-ig 9-19 óráig, október 1-től november 17-ig és március 14-től április 30-ig 10-16 óráig,  november 18-tól március 10-ig szombaton és vasárnap 10-15 óráig.

Belépő: felnőtt 1200 Ft, kedvezményes 1000 Ft, 3 és 14 év között 600 Ft, családi jegy (2 felnőtt és legalább 2 gyerek) 2700 Ft.

Celldömölk: Kemenesi Vulkánpark

Itt a helyetek, ha szeretnétek jobban megismerni és megérteni a tűzhányók működését. Az 1000 négyzetméteres, vulkáni működésről szóló kiállítás a klasszikus múzeumot a modern technikával, érintőképernyős monitorokkal és szimulátorokkal ötvözi.

Nyitva tartás: hétfőn zárva, március 1 és október 31. között 10-18 óráig.

Belépő: felnőtt 2400 Ft, diák 1200 Ft, családi (2 felnőtt, 3 gyerek) 4000 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Gemenc

Európa legnagyobb kiterjedésű ártéri erdején kisvasúttal utazhattok végig, de kerékpárbérlésre, kerékpáros és gyalogos túravezetésre is van lehetőség. Egy kis szerencsével az erdő egyedülálló vadvilágát is megfigyelhetitek.

Nyitva tartás: A kisvasút menetrendjét és a jegyárakat itt találod.

Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország

A minden évszakban látványos Arborétum mellett 2013-ban nyitott meg a Mini Magyarország, ahol hazánk híres épületeinek mini változatát csodálhatjátok meg: itt van szegedi Dóm, a kecskeméti Cifra Palota, a Lánchíd, és még sok csodás épület. A helyszínek között közlekedő modellvasutat a gyerekek indíthatják el. Az Arborétumban sétahajózni is lehet.

Nyitva tartás: Az Arborétum egész évben, ünnepnapokon is látogatható reggel nyolctól sötétedésig. A Mini Magyarország április 1 és szeptember 30 között 8 és 19 óra között, októberben 8 és 18 óra között, november 1 és március 31. között pedig az időjárási viszonyok szerint tart nyitva.

Belépő: kombinált jegy felnőtt 2750 Ft, gyerek 1700 Ft, 3 év alatt ingyenes.

Hortobágy

A legendás magyar Puszta minden évszakban látványos: a tanulságos élményekről a Pusztai Állatpark, a Vadaspark, és a Madárkórház meglátogatása gondoskodik, utazni pedig a Hortobágyi Kisvasúttal érdemes.

origo.hu

Újabb letartóztatások történtek a Fico elleni merénylet kapcsán

ripost.hu

Dubajban és New Yorkban is sztár a 14 éves Sávolt Karolina

borsonline.hu

Könnyek közt búcsúzott a TV2 szépsége: Pszichológushoz fogok menni ezután

magyarnemzet.hu

Meglepődtek, amikor Orbán Viktor lépett a műhelybe + videók

metropol.hu

Felhőszakadás miatt adták ki a riasztást: rövid idő alatt rengeteg csapadék hullhat

vg.hu

Iráni elnök: beazonosították a lezuhant helikopter pontos helyszínét – minden egységet odarendeltek

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-