Létrehozva: 2018.06.28.

Erre figyelj, ha táborozni megy a gyerek

Az elsõ táborozás minden család éltében komoly mérföldkõ. Vajon hogyan készítsd fel rá a gyerekedet, hogy mindannyian a lehetõ legtöbbet hozzátok ki ebbõl az idõszakból?

Az, hogy egy gyerek, mikor érik meg a táborozásra, nem elsősorban a korától függ, hanem attól, el tud- e szakadni akár több napra is a szüleitől, biztonságban érzi-e magát a kortársai között. Csak azért nem érdemes táborba küldeni a gyereket, hogy „edződjön” - a táborozás célja nem a fejlesztés, inkább csak az élményszerzés. Ha nem vagytok biztosak a dolgotokban, inkább várjatok egy évet: sokkal jobb egy évvel később, vidáman elindulni a táborba, mint egy évvel korábban inkább csak átvészelni a tábori napokat.

Beszélgessünk előtte

Jó, ha előre felkészíted a gyereket arra, kikkel, hol, milyen körülmények között fog táborozni. Ha a már ismert barátaival, osztálytársaival megy, könnyebb a helyzet, de azt is erősítheted benne, hogy hamar lesznek jó barátai akkor is, ha ismeretlenek közt nyaral.

Az első táborozás előtt érdemes kicsit önállóságra szoktatni: jó, ha nem okoz gondot neki a reggeli-esti tisztálkodás, az időjáráshoz illő öltözködés, és az is hasznos lehet, ha a nagymamánál már eltöltött egy pár napot a szülők nélkül. Csomagoljatok együtt, hogy tudja, mit hol talál a táskában, mi minden áll rendelkezésére a táborban.

Jó, ha tudja, hogy kihez forduljon, ha problémája akad, és tudatosíthatod benne azt is, hogy veled is bármikor kapcsolatba léphet. Ma már szinte minden gyereknek van mobiltelefonja, de ha valamiért nem használhatja, minden táborban van valamilyen kapcsolattartási lehetőség. Azt is jó, ha tudja, hogy végső esetben akár haza is hozod a táborból, ha nagyon nem akar ott maradni. Persze ez tényleg csak a legutolsó eszköz legyen, azt is jó, ha elmagyarázod neki, hogy a honvágy természetes, de az élmények hatására hamar elmúlik. Akkor viszont semmi értelme végigszenvedni a tábort, ha valaki esetleg agresszívan viselkedik vele a táborozó társak közül – ezt viszont mindenképpen jelezd a velük utazó felnőtteknek, nehogy a te gyereked után mást pécézzen ki az agresszor. Arra is készítsd fel a gyereket, hogy a táboron kívül a szokásos módon legyen óvatos az idegenekkel.

Tábor után pedig hagyj pár napot, hogy a gyerek visszaálljon a normális kerékvágásba – gondolj bele, hogy néha neked is nehéz nyaralás után visszazökkenni.

origo.hu

Megszólalt a férfi, aki brutálisan felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

ripost.hu

Meglepő pletyka! Teljes titokban szakíthatott a magyar sztárpár

borsonline.hu

Küszöbön a szakítás, Szoboszlai Dominik nagyon rossz hírt kapott

hirtv.hu

Orbán Viktor: Nagy előretörést értünk el, de áttörést még nem értünk el + videó

life.hu

Megváltoztatták Archie és Lilibet nevét: Harry herceg és Meghan Markle végleg szakított a családi hagyománnyal

ripost.hu

Lecsapott az özönvízzel érkező vihar Magyarországra, mutatjuk képeken

lakaskultura.hu

Íme, az idei nyár legszerethetőbb stílusa: Minden, ami boho!

ripost.hu

Már közel 600 ezren látták: titokban készített siófoki videó szivárgott ki Szoboszlairól

ripost.hu

VV Seherezádé: „Jövőre már szeretnénk babázni”

ripost.hu

Felismerhetetlen L.L. Junior és Hopp Csilla kisfia, kész sztárpasi lett Lacikából - fotók

ripost.hu

Szívszorító: vízbe fulladt a tévés sztárséf, félárván maradt egyetlen lánya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-