A húsvét csak két napból áll, de az élõ nyuszival még évekig bajlódhatsz Inkább készíts nyuszis, csibés reggelit a gyerekeknek.
Az élő nyuszit hamar megunják a gyerekek, és csak gond lesz vele. Mutatunk 6 cuki ötletet húsvét reggelre, amit a gyerekek imádni fognak
PALACSINTA NYUSZI
Ezt a reggeli nyuszikát a kicsi még felnőtt korában is emlegetni fogja! Egy nyuszi, a tejszínhabfarkával hátulról is épp olyan cuki, mint előről.
![]()
Elkészítés:
1. A szokásos módon készíts palacsintatésztát.
2. A palacsintasütő serpenyőben süss egy nagyobb, kerek formát a nyuszi testének, egy kisebbet a fejének. Két ovális palacsintából lesz a két talpacskája, két hosszú, keskenyből pedig a hosszú fülei.
3. Díszítésül vágj egy-egy szelet banánt a sarkának, három-három csokichipsből pedig kialakíthatod a mancsokat. Nyomj egy adag felvert tejszínhabot a farok helyére.
TOJÁSBÓL KIKELÕ KISCSIBE
![]()
Ezt akár a kisgyerekeddel együtt is elkészíthetitek, nagyon fogja élvezni.
Elkészítés:
1. Készíts palacsintatésztát.
2. Süss egy nagy, ovális, tojás alakú palacsintát.
3. Késsel végigvágva a palacsinta széleit, igazítsd tökéletes tojás formájúvá. Vágd ketté. Cikkcakkban vágva alakítsd ki a cipzárfogazatot mindkét félen.
4. Tedd az egyik felét a tányérra. Süss rántottát, töltsd a tojásra. Ez lesz a kiscsibe feje.
5. Két csokichipsből csinálj neki szemet, narancsból vagy más sárga színű gyümölcsből vagy zöldségből csőrt.
RÓZSASZÍN-FEHÉR NYULACSKA
![]()
Ez is palacsintatésztából készül, de csak akkor vállalkozz rá, ha türelmes vagy.
Elkészítés:
1. Készíts sűrű palacsintatésztát. Géppel keverd nagyon simára.
2. Oszd ketté. Az egyik felébe csöppents pár csepp piros (vagy kék) ételfestéket.
3. A rózsaszín tésztát töltsd egy műanyag zacskóba. Vágd ki a végét. Az előkészített, kiolajozott sütőpapírra vékony szálban kinyomva a sűrű tésztát, rajzold meg a nyuszi fejének, majd a füleinek a kontúrját.
4. A színezetlen tésztát töltsd egy másik zacskóba. Rajzold meg a fülek belső kontúrját és a nyuszi száját.
5. Tedd a sütőlapot a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, és süsd, míg a tészta megmered. Kissé megdagad, onnan látod, hogy megszilárdult. Ez majd megtartja a többi tésztát az elfolyástól.
6. Vedd ki a sütőből. A rózsaszín tésztával töltsd ki a külső kontúrokat, a fehérből pedig a nyuszi fülének a belsejét és a száját.
7. Told vissza a sütőbe, és süsd készre.
![]()
8. Ha már kihűlt, csokichipsből csinálj neki szemet, piros drazséból vagy gyümölcsből szájat.
CSIBE KEMÉNY TOJÁSBÓL
![]()
Ez a meglepetés reggeli egy tökéletesen keményre főzött tojásból készül. (Most akad elég).
Elkészítés:
1. Főzz kemény tojást. Jól hűtsd le. Óvatosan fejtsd le a héját. Vágj le egy kis szeletet a szélesebb feléről. Ezen ül majd a csibe. Vágd ketté a tojást a kétharmadánál. A nagyobb fele lesz a csibe háza, a kisebb a kalaprész.
2. Kanalazd ki a tojás sárgákat, és készítsd el a krémet.
Tojáskrémhez hozzávalók:
1. A tojáskrém elkészítéséhez keverd jól el az összetevőket, és töltsd egy műanyag zacskóba.
2. Vágj pici rést a zacskón, és a krémet töltsd a tojás alsó felébe. A töltelék jól lógjon ki a tojásból, így tud a kis pipi kikukucskálni a kalap alól.
3. Helyezd a csibe fejére a kisebb, levágott, kikanalazott tojás felet. Fekete borsból csinálj neki két szemet, kis répadarabkából csőrt.
4. Egy répát vágj gyufaszál vékonyságú darabokra. Ez jelképezi a szalmát, ami megvédi a csibét, ha kikelés után lepotyog a tojásból.
5. Ültesd a kidekorált csibét a répaszeletekre. Három-három kisebbre vágott répaszeletből csinálj neki ujjakat.
TOJÁSSALÁTA CSIBE SZENDVICS
![]()
Ebben a formában még a pici gyereked is megeszi a tojássalátát.
Hozzávalók:
Elkészítés:
![]()
1. A kenyérből vágj nagy fejet, kicsi testet, két pici szárnyat a csibének. Helyezd el a tányéron, és halmozd a test alsó részéhez a fészket utánzó sós pálcikákat.
2. Miután keményre főzted a tojássalátának való tojást, vágj le belőle egy kis darabot. Ebből alakítod majd ki a csibe két szemét. Készítsd el a tojássalátát, és halmozd föl a csibe formára vágott kenyérre.
3. Vágj két szemet a csibének a főtt tojásfehérjéből, és egy mazsolát kétfelé szelve helyezd a szemre, pupillának. Egy kis répából vágd ki a csőrét és a lábát.
FEHÉR NYUSZIFÁNK
![]()
Ez az elragadó, kék szemű, fehér nyuszi két fánkból készült, papír fülekkel, cukorból kirakott szemekkel.
Elkészítés:
1. Süss fánkot a szokásos módon. A nyuszi fejének és testének két fánkot még forrón márts porcukorba.
2. A fülekhez fehér és rózsaszín, jó tartású papírra lesz szükséged, és két fogpiszkálóra. Először vágd ki a nyuszi fülét fehér papírból, majd a közepét rózsaszínből. A kisebb, rózsaszín fülbelsőt ragaszd a fehér papírra, ahogy a képen látod. A fogpiszkálót ragaszd a fülre hátulról úgy, hogy a kétharmada kiálljon. Annál fogva fogod majd a nyuszifejbe szúrva rögzíteni a füleket.
![]()
3. Tedd tányérra a két fehér fánkot, úgy, hogy nyusziformát kapj. Szúrd be a füleket. Piros zselés cukorból ragassz neki orrot, a két kék színű cukorkából csinálj szemet.
