tóth gabi
A Tisztelet Társaságának elnöke semmit nem bíz a véletlenre! Főleg, ha a lagzijáról van szó!
Élete legfontosabb napja elé néz a javíthatatlanul romantikus Schmuck Andor, aki szeptember 28-án mondja ki a boldogító igent fiatal szerelmének, Eszternek. A Tisztelet Társaságának elnöke semmit nem bíz a véletlenre, még az elegáns belvárosi étterem konyhájára is beosont, hogy elkészítse az esküvői próbamenüt.
Bár elsőre igencsak nehéz elképzelnünk, ahogy Andor egy étterem konyháján sürgölődik, a politikus kötényt kötött és belopózott oda, ahol az esküvői menüjét készítik a profi séfek. A fejébe vette ugyanis, hogy próbaképp maga is megfőzi azokat házias fogásokat, amiket feltálalnak majd a szombati lagzin.
Természetesen segítsége is volt, Szabó Ferenc, az V. kerületi étterem vezető séfje ugyanis néhány órára kuktává avatta, és még arra is ügyelt, hogy a fülig szerelmes Schmuck ne sózza túl a gulyáslevest.
„Túlzás lenne azt mondani, hogy igazán otthonosan érzem magam a lábasok és a fazekak között, de hát Eszterért bármit! Csináltam egy jó kis gulyást és egy krémes zöldborsófőzeléket is sikerült összehoznom a séf úr segítségével. Nem mondom, hogy fölvennének szakácsnak, de Eszter imádta a főzelékemet, mind a tíz ujját megnyalta utána”
- nevetett a politikus, aki a lagzi mellett azon is sokat dolgozik, hogy valóra váltsa álmát és ő legyen az V. kerület polgármestere.
Természetesen nem a menyasszony volt az egyetlen, aki tesztelte Andor főzőtudományát, hanem az egyik tanú, Fodor Zsóka is, aki több évtizede fogadott fiaként tekint a politikusra. A színésznő egy nagy tál gulyáslevest kapott, amit persze Schmuck tálalt fel neki.
Ha érdekel, hogy ízlett Zsókának a gulyás, keresd a Ripost napilap csütörtöki lapszámát!