LELKIZŐ

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.10.24. 10:50

Gyászol Károly király: halálos baleset történt, összeomlott az uralkodó

Az elhunyt egész életében a királyi család barátja volt.

Idén márciusban szomorú hírek érkeztek a királyi család háza tájáról. Alig néhány héttel azután, hogy nyilvánosságra kerültek a családtagok betegségei, kiderült, hogy Károly király legrégebbi barátja, a 78 éves Ian Farquhar életét veszítette rejtélyes körülmények között. A holttestére a hálószobájában találtak rá, miután beszorult az ágya és a fal közé. Most, fél évvel a tragédia után lezáródott a haláleset vizsgálata, és nyilvánosságra hozták a halála okát. A részletek azonban csak még szomorúbbá teszik az incidenst.

European Political Community Summit at Blenheim Palace,
Károly király elveszítette a legrégebbi barátját / Fotó: Northfoto

A DailyStar számolt be róla, hogy Ian - aki lószakértő, lovaskapitány, és korábban II. Erzsébet királynő testőrcsapatának tagja is volt - nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott a halála idején, ezért szorult be az ágy és a fal közé, miközben próbált felkelni reggel. A családtagjai elárulták, hogy a férfi évtizedek óta az alkohol rabja volt, vadászként szinte mindennap megivott egy liter gint és jó néhány pohár bort a "munkája" során. Erről Farquhar úr egyik lánya, Victoria beszélt.

Etonba ment, csatlakozott a katonasághoz, majd az anyakirálynő lovagja lett, lényegében a testőre. Nagy szerelmese volt a lovaknak és a vadászatnak. A vadászatok után mindig vacsorákra járt, ahol az ivás nagy mennyisége hagyománynak számított. Egy liter gin és néhány üveg bor szinte naponta lecsúszott neki. Megpróbálta abbahagyni az orvosai tanácsára, de nem sikerült neki. Az orvosok azt mondták neki, hogy ha nem vigyáz magára, belehalhat.

- árulta el a gyászoló Victoria. A hölgy ezer szálon kapcsolódik a családhoz, korábban például a húga, Rose még Vilmos herceggel is randevúzott, így majdnem hivatalos kapcsolatba is került gyerekkori barát Károly királlyal.

Victoria arról is beszélt, hogy 2022-től kezdve egyre gyakrabban esett el az apukája az otthonában, és depresszióba esett, miután már az állatairól sem tudott gondoskodni. Bár a lány naponta egy órát foglalkozott a férfival és gyakran látogatta, nem tudta megelőzni a tragédiát. Egy gondozónőt is felfogadott Iannek, hogy a házimunkákban segítse az apját, és főzzön rá. Végül azonban a démonai miatt továbbra is ivott a férfi.

Néha abbahagyta az ivást, ilyenkor együtt nevettünk és viccelődtünk, Ian gyakran mesélt a múltjáról nekem. Voltak pillanatok azonban, amikor depressziós volt, mivel már képtelen volt megtenni azt, amit szeretett volna. Imádott a kutyáival és a lovakkal foglalkozni, de már nem volt képes rá

 - árulta el Ian Farquhar ápolónője a lapnak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek