Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.01.

Megható: Rubint Réka könnyes szemmel idézte fel a múltat

A fitneszedző pakolászás közben emlékek egész kincsestárára bukkant. Rubint Réka elmesélt egyet a megható pillanatok közül.

Az Instagram egyik lényege, hogy minden pillanatot megosszon az ember. Rubint Réka is rendszeresen használja, de a napokban rendhagyó poszttal jelentkezett: több, mint 20 éves papírképeket tett ki, amelyeket a „mindenes” szobában talált.

Rubint Réka
Rubint Réka nemrég szenzációs utazáson esett át / Fotó: Szabolcs László

Rubint Réka újra élte a pillanatokat

Az említett szoba kipakolásának egyébként nincs különösebb oka. Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor a sok ilyen-olyan emlék felgyűlik a lakás egy pontján, majd szortírozás után egy másikra kerül, ott ismét gyarapszik a kupac, és így tovább. Nincs ez másként Rékáéknál sem, így néha igyekszik ezeket átválogatni.

Rendszeresen lomtalanítok, és ilyenkor egy csomó minden előkerül, így találtam rá a nagyobbik fényképes dobozra.

"Levittem a nappaliba, és nekiálltunk Norbival átválogatni. Szenzációs időutazás volt” – mesélte lapunknak Réka.

Rubint Réka az emlékek birodalmában

A fitneszedző szeme bizony könnybe lábadt, miközben a képeket nézegetve a múltban kalandozott, hiszen nem akármilyen emlékeket idéztek fel benne a fotók. Például az a kép, amelyen kék pulóverben, egy erdőben mosolyog.

Most is érzem az ősz illatát, ahogy arra a képre nézek, amit Norbi fotózott.

"Annak a kék pulóvernek megvan a története. Egy aerobikos társam beszélt rá, hogy vegyem meg, mert egyébként én túl drágának találtam. Végül az lett az, amiben Norbi először meglátott. Egy bevásárlóközpontban kávézott egy ismerősével, amikor észrevett ebben a ruhadarabban, ahogy épp a mozi felé tartottam. Majd a mozipénztárnál találkoztunk életünkben először személyesen! És ez csak az a pulóver! Mennyi-mennyi emlék van az össze fotó mögött… – elevenítette fel Réka.

Analóg emlékek

El is határozta, hogy nekiáll, és a digitális képeiket is leválogatja, hogy majd azok is lapozható, kézzel fogható emlékekké válhassanak. Ezt gyermekei már el is kezdték, hiszen Larától, Norbitól és Zalántól épp egy ilyen fotóalbumot kapott ajándékba. Az üzletasszony úgy véli, az ilyen analóg epizódok egy pici lassítást hozhatnak a rohanó, online életünkbe.

A papírképeknek megvolt a varázsa. Ugyanúgy, mint a kézzel írt szerelmesleveleknek, vagy, hogy képeslapot küldtünk a nyaralásról."

A kézzel fogható fotókkal szerintem egy kicsit a készülésük idejének a varázsa is visszajön egy picit.

„Mert visszahozza azt a pillanatot, ami a tiéd volt; amit nem úgy idézel fel, hogy az Instát pörgeted, hanem adott esetben leültök a családdal, és elmesélitek a fotókhoz tartozó emlékeket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek