LELKIZŐ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.27. 16:05

Most közölték a lesújtó hírt: kórházba került és meghalt a Harry Potter-filmek sztárja

Óriási űrt hagyott maga után Maggie Smith, kétszeres Oscar-díjas brit színésznő.

Gyászol a világ, életének 89. évében elhunyt Maggie Smith, a Harry Potter-filmek McGalagony professzora. Kétszer nyert Oscar-díjat, ő volt Nagy-Britannia egyik legismertebb és legnépszerűbb színésznője.

HARRY POTTER UND DER STEIN DES WEISEN
Zseniális alakítást nyújtott a Harry Potterben is  (Fotó: HIP/ Northfoto)

A szomorú hírt gyászoló családja jelentette be. Fiai, Toby Stephens és Chris Larkin közleménye szerint Maggie Smith péntek reggel halt meg a kórházban.

Szeptember 27-én, pénteken kora reggel békésen elhunyt a kórházban. Utolsó idejét barátaival és családjával töltötte. Két fiát és öt szerető unokáját hagyta hátra, akiket nagyon megvisel rendkívüli édesanyjuk és nagymamájuk elvesztése

– búcsúztak szerettei.

Dame Margaret Natalie Smith 1934. december 28-án született Angliában. Karrierjét az Oxford Playhouse-ban kezdte 1952-ben, később pedig a Broadway-n is fellépett. Karrierje során több mint hatvan filmben és hetven színdarabban szerepelt. 1990-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte, azóta viselhette a Dame címet – írja a BBC. Kétszer is elnyerte az Oscar-díjat: legjobb női főszereplőként az 1970-ben bemutatott Miss Jean Brodie virágzása című filmben való alakításáért nyert, majd legjobb női mellékszereplőnek választották az 1979-es Kaliforniai lakosztályban nyújtott teljesítményéért.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek