Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.14.

Ma ünnepelné 41. születésnapját a tragikus sorsú Amy Winehouse

Tragikus sorsa és egyedi stílusa miatt még ma is rengetegen imádják a brit énekesnőt. Amy Winehouse ma ünnepelné még csak a 41. születésnapját.

Amy Winehouse szeptember 14-én lenne 41 éves, a hatszoros Grammy-díjas angol énekesnő és dalszövegíró, aki mély, érzelmes énekhangjáról volt ismert. Londonban született, ahol az ifjúsági jazz kórushoz tartozott, számos dalt vett fel, mielőtt az EMI-vel leszerződött. Végül 2003-ban jelent meg a debütáló albuma, Frank címmel, amivel több díjat is elnyert, azonban az igazi sikerét a 2006-os Back to Black című albumával érte el, ami az Egyesült Királyság történetének egyik legkelendőbb lemeze volt, és az 50. Grammy-díjátadón 5 díjat is bezsebelt!

ARCHIVE IMAGES Amy Winehouse dead at 27 years old
Amy Winehouse tragikus sorsú és mély érzésű művész volt Fotó: X17online.com / Northfoto

Súlyos szenvedélybetegséggel küzdött Amy Winehouse

Amy Winehouse komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdött, ami miatt túlságosan is nagy médiafigyelmet kapott. 2005-ben olyan időszakon ment keresztül, amikor ivott, erősen drogozott és látványosan fogyott. Családja úgy vélte, hogy nagymamájának 2006-os elvesztése indította el a függőség felé. Ebben az időszakban kórházba is került, drog- és alkoholtúladagolás miatt. Különböző interjúkban elismerte, hogy problémái vannak az önkárosítással, a depresszióval és az étkezési zavarokkal.

2008-ban már a karrierjét is fenyegette a súlyos szenvedélybetegsége, ezért rehabilitációs intézetbe vonult, ahol kéthetes kezelési programon vett részt. Azonban a sok próbálkozás ellenére sem sikerült megszabadulnia az énekesnőnek a káros szenvedélyeitől, 2011. július 23-án a saját otthonában találtak rá egy átbulizott este után. A hír hallatán tömegek gyűltek össze az otthona előtt. A 27 éves korában bekövetkezett halála miatt a média más, hasonló korban elhunyt zenészekkel hasonlította össze, akiket kollektíven a 27-es klubnak neveztek el.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek